Naslovna / ZDK / Gradska uprava Zenice traži pomoć od Vlade Federacije BiH

Gradska uprava Zenice traži pomoć od Vlade Federacije BiH

U ArcelorMittalu Zenica jutros su uočena nova curenja na kotlu broj 2. Stručni timovi rade sve što je u njihovoj moći kako bi ovaj kotao radio što duže, ali po svemu sudeći Zenica će opet, ako ne danas onda sutra, ostati bez grijanja.

Iz ArcelorMittala Zenica su godinama upozoravali na probleme u kojima se nalaze kotlovi, ali prijašnja Gradska uprava i Gradsko vijeće nisu ništa konkretno uradili po ovom pitanju.

“Građani Zenice su zavarani po pitanju problema grijanja Zenice. Najlakše je bilo, dok se pravio autoput, položiti cijevi i dovući paru iz TE Kakanj, ali to je sad kasno. Imenovali smo 14 najstručnijih ljudi u ovom gradu koji će nam do kraja mjeseca dostaviti najbolje rješenje za budućnost grijanja u Zenici. Gradsko vijeće će na osnovu prijedloga ove Komisije donijeti odluku u kom pravu ćemo ići”, izjavio je za Radio Zenit Fuad Kasumović.

O tekućoj sezoni i novim problemima sa grijanjem, kao i o umanjenju računa za mjesec januar, Kasumović kaže:

“Istina je da se svi brinu o grijanju u Zenici. Javno preduzeće Grijanje ne možemo dovesti u nepovoljan položaj, ali ovo preduzeće neće građanima isporučiti račune za onaj period kada nisu imali grijanje, a Grad Zenica će pokušati da pomogne i ovom Javnom preduzeću, kao i građanima Zenice”.

Također, na kolegiju u Gradskoj upravi Kasumović je donio odluku da se zatraži pomoć od Vlade Federacije BiH i bit će upućeno pismo višim instancama kako bi se Zenici pomoglo u ovim teškim trenucima.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

AMBASADORICa ŠVICARSKE NJ.E. ANDRE RAUBER SAXER u ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

Jučer je Zeničko-dobojski kanton posjetila amabsadorica Švicarske NJ.E. Andrea Rauber Saxer i sastala se sa …