Naslovna / Magazin / Ankete / Javni upit portala Kakanjinfo: Da li je “slučajno” ili “namjerno” Kakanj izostavljen iz projekata zaštite okoliša ZDK-a za 2016-tu???

Javni upit portala Kakanjinfo: Da li je “slučajno” ili “namjerno” Kakanj izostavljen iz projekata zaštite okoliša ZDK-a za 2016-tu???

vladazdk

Kako saznajemo u prostorijama Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, juče je upriličeno potpisivanje ugovora sa  korisnicima sredstava  čiji projekti su odabrani u proceduri provođenja Javnog poziva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2016. godinu, koji se odnose  na oblast upravljanja otpadom.

Odobreno je devet projekata u ukupnom iznosu od 395.000,00 KM.

Odobreni su projekti Regionalne deponije Mošćanica Zenica, JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići, JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, Gradu Zenici, Općinama Maglaj, Žepče, Breza, Olovo i „Alba Zenica“ d.o.o. Zenica.

 

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu je u vrijeme kada je u dva mandata ministar pomenutog ministarstva bio Nermin Mandra (SDA) na području Općine Kakanj svake godine je realizovano niz projekata vrijednosti na stotine hiljada KM i time dodatno doprinijelo budžetu Kaknja proteklih godina, međutim sada kada je na toj poziciji Fahrudin Brkić, (SBB), Općina Kakanj je iz programa projekata zaštite okoliša “slučajno” ili “namjerno” izostavljena.

Zašto je to tako poslali smo upit na adresu pomenutog ministarstva, te očekujemo odgovor.

(kakanjinfo.com)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Vlade ZDK i FBiH formiraju fond za pomoć radnicima “Krivaje”

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Vlada Federacije BiH formirat će poseban fond za socijalnu pomoć za …