Naslovna / ZDK / Kasumović: Grad Zenica će tužiti Zeničko-dobojski kanton

Kasumović: Grad Zenica će tužiti Zeničko-dobojski kanton

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica, koja je počela u 10 sati, danas se između ostalog raspravlja o osnivanju Javnog preduzeća “ZENICAGAS”, Prijedlogu odluke o osnivanju i uspostavljanju Poslovnih zona “Zenica-sjever” i “Zenica-jug”, Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, o zakupu poslovnih prostora, te o mogućnosti obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama na području grada.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je u svome obraćanju kazao da se Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević oglušio na dopis koji su vijećnici prije mjesec dana uputili za povlačenje ocjene ustavnosti donesenog Zakona o komunalnim taksama na području Zenice.

“Obzirom da do dana današnjeg nismo dobili odgovor od Premijera Miralema Galijaševića na naš upućeni dopis za povlačenje ocjene ustavnosti o taksama, te da gradu nisu uplaćena sredstva koja sljeduju iz Programa utroška sredstava vodnih naknada od Zeničko-dobojskog kantona, Grad Zenica će podnijeti tužbu protiv Zeničko-dobojskog kantona”, kazao je Kasumović.

“Također, Glavna gradska magistrala je sastavni dio Regionalne saobraćajnice R445, a obzirom da je resorno ministarstvo Zeničko-dobojskog kantona nadležno za izdavanje građevinske dozvole prema Zakonu o prostornom uređenju i građenju, ovaj projekat je trebao biti finansiran od strane Vlade ZDK. Međutim, projekat vrijedan 38 miliona maraka finansiran je iz budžeta Grada Zenica”, istakao je Kasumović.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ZVANIČNO : Mladi u ZDK od ove godine oslobođeni plaćanja poreza na nekretnine

Jučer je u Zenici zasjedala Skupština Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su zastupnici, pored opširne diskusije, …