Naslovna / ZDK / Kasumović: Grad Zenica će tužiti Zeničko-dobojski kanton

Kasumović: Grad Zenica će tužiti Zeničko-dobojski kanton

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica, koja je počela u 10 sati, danas se između ostalog raspravlja o osnivanju Javnog preduzeća “ZENICAGAS”, Prijedlogu odluke o osnivanju i uspostavljanju Poslovnih zona “Zenica-sjever” i “Zenica-jug”, Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, o zakupu poslovnih prostora, te o mogućnosti obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama na području grada.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je u svome obraćanju kazao da se Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević oglušio na dopis koji su vijećnici prije mjesec dana uputili za povlačenje ocjene ustavnosti donesenog Zakona o komunalnim taksama na području Zenice.

“Obzirom da do dana današnjeg nismo dobili odgovor od Premijera Miralema Galijaševića na naš upućeni dopis za povlačenje ocjene ustavnosti o taksama, te da gradu nisu uplaćena sredstva koja sljeduju iz Programa utroška sredstava vodnih naknada od Zeničko-dobojskog kantona, Grad Zenica će podnijeti tužbu protiv Zeničko-dobojskog kantona”, kazao je Kasumović.

“Također, Glavna gradska magistrala je sastavni dio Regionalne saobraćajnice R445, a obzirom da je resorno ministarstvo Zeničko-dobojskog kantona nadležno za izdavanje građevinske dozvole prema Zakonu o prostornom uređenju i građenju, ovaj projekat je trebao biti finansiran od strane Vlade ZDK. Međutim, projekat vrijedan 38 miliona maraka finansiran je iz budžeta Grada Zenica”, istakao je Kasumović.

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Održana 3. SJEDNICA SKUPŠTINE ZDK: Sedmedin Amiđić, Sejad Zaimović i Almedin Aliefendić ušli u saziv stalnih radnih tijela

Na 3. sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona, održanoj  jučer (28.12.2018. godine) prije samog utvrđivanja dnevnog reda, …