Naslovna / ZDK / Kasumović: Podržaću novu stranku koja bi bila na nivou čitave BiH

Kasumović: Podržaću novu stranku koja bi bila na nivou čitave BiH

fuad-kasumovic-sgb2

U intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine novoizabrani gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je, kao nezavisni kandidat, pobijedio sve protivnike, govorio je i o eventualnom osnivanju nove stranke na inicijativu Senada Šepića i Svetlane Cenić.

„Ti ljudi imaju viziju da naprave jednu probosanku stranku, koja bi se samo bavila s tri stvari: evopski, NATO put i bolji život građana. Sve ostalo bi se u narednom periodu ostavilo sa strane“, kazao je Kasumović.

„Znači, imamo Ustav – on ne valja. Ali takav je kakav je, očigledno u ovom trenutku ne možemo ništa uraditi. Hajmo onda napraviti nešto. Ovo kuda idu ove nacionalne stranke, da ih tako nazovem, nije dobro za građane Bosne i Hercegovine, nije dobro za Bosnu i Hercegovinu. Jer, jedan nacionalizam povlači drugi i, vidite, svaki dan je sve gore i gore stanje. Ne želim biti lider nikakvih političkih opcija. Građanima sam obećao da ću u ovom mandatu ostati nezavisni gradonačelnik, ali bih svim svojim kapacitetom podržao tu neku stranku koja bi se napravila, ali na nivou čitave Bosne i Hercegovine“, rekao je Fuad Kasumović za Radio Bosne i Hercegovine.

visoko.co.ba

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

USKLAĐIVANJE: Zvaničnici ZDK bez privilegija čime je izbjegnut dodatni trošak od milion i po maraka!

Zeničko-dobojski kanton dobio je novi Zakon o platama i naknadama državnih službenika i namještenika, čime …