Naslovna / Kultura / Ministar Sinanović danas posjetio Osnovnu školu “Hasan Kikić” u Tetovu

Ministar Sinanović danas posjetio Osnovnu školu “Hasan Kikić” u Tetovu

Dana 07.02.2018 godine u prostorijama Osnovne škole “Hasan Kikić” u Tetovu kod Zenice na incijativu Vijeća roditelja održan je sastanak kojem su pristovali Ministar obrazovanja, kulture i sporta u Vladi ZDK Mensur Sinanović, Samka Lokmić, također ispred ministarstva obrazovanja, predstavnik UNDP-a Vedran Bećirović, predsjednica i članovi Školskog odbora, te Uprave škole i Vijeća roditelja.

Na sastanku je razmatrana aktualne faze oko izgradnje novog školskog objekta za čiju gradnju je vlada ZDK izdvojila sredstva u saradnji UNDP-om.

Ministrar Sinanović i predstavnik UNDP ing. Vedran Bećirović su izvjestili prisutne šta je do sada urađeno, kao i daljim koracima koje se planiraju uraditi kako bi djeca i nastavnici Osnovne Škole “Hasan Kikić” u Tetovu konačno dobili novi školski objekat, jer se nastava u ovoj Školi izvodi u impravizovanim učionicama već dvije godine, odnosno od obrušavanja djela stare školske zgrade.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Učenici u ZDK izučavat će sadržaje ratnih zločina u BiH

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona donijelo je izmjene i dopune Nastavnog …