Naslovna / Kultura / Ministar Sinanović danas posjetio Osnovnu školu “Hasan Kikić” u Tetovu

Ministar Sinanović danas posjetio Osnovnu školu “Hasan Kikić” u Tetovu

Dana 07.02.2018 godine u prostorijama Osnovne škole “Hasan Kikić” u Tetovu kod Zenice na incijativu Vijeća roditelja održan je sastanak kojem su pristovali Ministar obrazovanja, kulture i sporta u Vladi ZDK Mensur Sinanović, Samka Lokmić, također ispred ministarstva obrazovanja, predstavnik UNDP-a Vedran Bećirović, predsjednica i članovi Školskog odbora, te Uprave škole i Vijeća roditelja.

Na sastanku je razmatrana aktualne faze oko izgradnje novog školskog objekta za čiju gradnju je vlada ZDK izdvojila sredstva u saradnji UNDP-om.

Ministrar Sinanović i predstavnik UNDP ing. Vedran Bećirović su izvjestili prisutne šta je do sada urađeno, kao i daljim koracima koje se planiraju uraditi kako bi djeca i nastavnici Osnovne Škole “Hasan Kikić” u Tetovu konačno dobili novi školski objekat, jer se nastava u ovoj Školi izvodi u impravizovanim učionicama već dvije godine, odnosno od obrušavanja djela stare školske zgrade.

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Galijašević: Vlada ZDK ispunila dosadašnje obaveze na putu ka EU

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević sastao se danas u sjedištu Vlade sa delegacijom Delegacije EU i Direkcije za …