Naslovna / ZDK / Nastavljen pad broja oboljelih od gripe u ZDK

Nastavljen pad broja oboljelih od gripe u ZDK

Na teritoriji ZDK drugu sedmicu zaredom zabilježen je pad broja registrovanih oboljelih od gripe.

 

Tako je u ovoj, 48. sedmici 2018. godine evidentirano je ukupno 658 osoba oboljelih od akutnih respiratornih infekcije (ARI), te 66 influenci sličnih oboljenja (ILI), što je za 99 osoba manje nego sedmicu ranije.

 

Najveći broj oboljelih evidentiran je i dalje u Tešnju (253 ARI i 21 ILI), te Visokom (2013 ARI i 1 ILI). I u ove dvije općine je, također, zabilježeno smanjenje broja evidentiranih oboljelih osoba.

 

U protekloj sedmici, iz općina Doboj Jug, Usora i Žepče nisu dostavljeni izvještaji, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ).

 

Tokom perioda koji je sa povećanim brojem oboljelih od gripe i sličnih respiratornih oboljenja, kako je već najavljeno, INZ objavljuje sedmične preglede broja oboljelih na svojoj web stranici.

 

U Kantonalnoj bolnici Zenica niti tokom 48. sedmice ove godine, kao ni otkako se prati stanje i broj oboljelih, na sreću, nije bilo hospitaliziranih slučajeva teške akutne respiratorne infekcije.

All-Battery.com

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Zakazana Konstituirajuća sjednica osmog saziva Skupštine ZDK

Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Duvnjaka danas je u zgradi institucija Zeničko-dobojskog kantona …