Naslovna / ZDK / Odlučeno: Produžen zimski raspust u Zeničko-dobojskom kantonu

Odlučeno: Produžen zimski raspust u Zeničko-dobojskom kantonu

vlada-zdk

Povodom aktuelne meteorološke situacije na području Zeničko-dobojskog kantona, izazvane nastalim klimatskim zahlađenjem i pratećim obilnim snježnim padavinama, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona je odlučilo da se zimski raspust produži za još jednu radnu sedmicu, tako da nastava u drugom polugodištu počinje 30.01.2017. godine.

Odluka je donesena na osnovu pristiglih izvještaja od strane škola, kao i zahtjeva i inicijativa školskog menadžmenta u općinama Kantona, kao i zbog aktuelnog stanja energetske infrastukture i otežanim snabdijevanjem energentima.

U 11 općina i Gradu Zenica nastavu pohađa ukupno 43.500 učenika u osnovnim i srednjim školama, od toga 31.000 u osnovnim, te 12.500 u srednjim školama.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

AMBASADORICa ŠVICARSKE NJ.E. ANDRE RAUBER SAXER u ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

Jučer je Zeničko-dobojski kanton posjetila amabsadorica Švicarske NJ.E. Andrea Rauber Saxer i sastala se sa …