Naslovna / ZDK / Priređen kup sportskih ribolovaca ZDK

Priređen kup sportskih ribolovaca ZDK

kup-ribari-a-620x310

Sportski savez ribolovnih društava Ze- do kantona jučer je na ribolovnoj stazi u Drivuši na rijeci Bosni održao tradicionalni KUP u ulovu ribe udicom na plovak, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Tehnički domaćin takmičenja bilo je zeničko Sportsko- ribolovno društvo „Bistro“.

Loše vremenske prilike za ribolov i visok vodostaj zamućene rijeke Bosne nisu pokvarili raspoloženje takmičara, što je pokazao i ulov ribe. Po sistemu bodovanja, ekipni pobjednik takmičenja i prvak Ze- do kantona za ovu godinu je SRD „Jelah- Tešanj“ iz Jelaha sa ukupno 2.520 bodova.

Drugo mjesto osvojila je ekpa UGSR „Kulina“ iz Doboj- Juga sa 1.330 bodova, a treća je bila ekipa SRD „Visoko“ sa 1.310 bodova. U pojedinačnoj konkurenciji pobjedio je Josip Kikić iz Žepča.

Drugo i treće mjesto osvojili su Mirsad Bogilović iz Breze i Emir Koljenović iz Visokog. – Ovaj KUP je finansiran sredstvima iz članarine i pomoći resornog kantonalnog ministarstva, a želja i cilj organizatora je da ovo takmičenje nagodinu bude internacionalnog karaktera, na čemu očekuju i podršku lokalne zajedice, izjavio je Zijad Sinanović, trenutno prvi čovjek zeničkih ribara i Sportsko- robolovnog saveza Federacije BiH, nakon uručenja pehara, medalja i diploma pobjednicima.

(S.G.)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ZVANIČNO : Mladi u ZDK od ove godine oslobođeni plaćanja poreza na nekretnine

Jučer je u Zenici zasjedala Skupština Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su zastupnici, pored opširne diskusije, …