Naslovna / ZDK / RADOVI: Zatvoren dio ceste Lašva-Zenica

RADOVI: Zatvoren dio ceste Lašva-Zenica

U nedjelju ujutro se na putevima u BiH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u višim predjelima, kao i uz riječne tokove. Zbog novih padavina, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, saopćili su iz BIHAMK-a.

Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Za danas su najavljeni radovi na asfaltiranju kolovoza na dijelu regionalne ceste R-445 Lašva-Zenica. Na navedenoj dionici u periodu od 8 do 12 sati, na snazi je obustava saobraćaja.

Na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog vjerskog praznika Kurban Bajrama, večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BIH.

Na graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice, saopćili su iz BIHAMK-a.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Zli Brijeg Kakanj – 18 godina od najgore saobraćajne nesreće u poslijeratnoj BiH

Vjerovatno najteža saobraćajna nesreća u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini i jedna od najtežih nesreća od …