Naslovna / ZDK / Zbog hladnoće: Apel Ministarstva za obrazovanje ZDK svim školama da skrate nastavu!

Zbog hladnoće: Apel Ministarstva za obrazovanje ZDK svim školama da skrate nastavu!

Zbog niskih temperatura na području Zeničko-dobojskog kantona, te reducirane isporuke toplotne energije za grijanje grada, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kanotna uputilo je dopis svim školama na području ZDK-a.

“Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kanotna, postupajući u skladu sa članom 32. Zakona o Osnovnoj školi Zeničko-dobojskog kanotna (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj: 5/04, 20/7, 9/11 i 4/14) i članom 40. Zakona o Srednoj školi Zeničko-dobojskog kanotna (“Službene novine Zeničko-dobojskog kanotna”, broj: 9/17), dostavlja obavijest da u skladu sa uslovima rada, u svim školama zbog niskih temperatura, razmotrite mogućnost skraćenja nastavnih časova na 30 minuta ili prekid nastave, te Vam preporučuje da u nastaloj situaciji racionalno procjenite prilike i stanje, te sami se odlučite za najpovoljniju i najizgledniju opciju organizacije nastavnog procesa, u najboljem interesu djece i osoblja škole, a sve do ostvarenja povoljnih uslova za rad”, stoji u saopštenju Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kanotna.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Zli Brijeg Kakanj – 18 godina od najgore saobraćajne nesreće u poslijeratnoj BiH

Vjerovatno najteža saobraćajna nesreća u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini i jedna od najtežih nesreća od …