Bahrudin Atajić debituje protiv Čelika?

Bivši napadač Celtika je prije više od petnaest dana potpisao ugovor sa ekipom dobojske Mladosti, a sada je i zvanično stekao pravo nastupa u novoj ekipi. Sigurno će biti veliko osvježenje u napadu za ekipu Mladosti koja je u prvih šest kola postigla samo tri gola.

Dvadesetčetverogodišnji napadač je u razgovoru za Sport1 rekao kako je sjajno primljen u novu sredinu.

”U novoj ekipi sam nešto više od dvije sedmice. Momci su me sjajno primili od prvog dana i zaista mi pomogli u adaptaciji. Ekipa je mlada i željna dokazivanja uz nekoliko sjajnih, iskusnijih provjerenih igrača i pravi rezultati su tek pred nama”, rekao je bivši napadač Celtika u razgovoru za Sport1.ba, a potom dodao da dobro poznaje stanje i prilike u bh fudbalu iako je igrao u inozemstvu:

”Uvijek sam s ponosom isticao da sam Bosanac i Hercegovac. Pratim uvijek bh klubove i našu ligu. Nikada nisam imao neki tim u BiH koji sam favorizovao. Dobro poznajem igrače, ali i stanje u bh prvenstvu iako sam igrao vani.” Atajić je konačno stekao pravo nastupa za dobojsku Mladost i bit će u konkureniji za duel sa Zeničanima.

”Nakon lošeg starta cilj je svakako samo pobjeda. Prava na kiks na domaćem terenu više nemamo. Spremni smo i nadam se da će i promjena trenera uroditi plodom i da ćemo slaviti. Pobjeda protiv Čelika bi sigurno dodatno popravila raspoloženje u klubu i digla samopouzdanje pred nastavak prvenstva.”

Atajić je u vrlo kratkom periodu u Kaknju imao priliku da trenira kod dva trenera, Šabića, a sada i Zildžovića koji je nedavo preuzeo užarenu klupu Mladosti nakon ostavke Nermina Šabića.

”Svaki trener ima svoj sistem rada. Nastupajući vani imao sam priliku da radim sa mnogim trenerima i da se upoznam sa mnogim sistemima rada. Istina Zildžović je unio neke nove pozitivne promjene u timu. Sistem rada i sami treninzi mi izuzetno odgovaraju i nemam nikakvih problema.”

Ukoliko dvadesetčetverogodišnji napadač u usbotu protiv Čelika istrči na teren bit će to njegov debi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Podsjećamo nekadašnji mladi reprezentativac BiH nastupao je za Landrskronu, Žalgiris, Sinajoki, Shrewsbury, Celtic i Malmo.