Naslovna / BiH / ORIGINALNA IDEJA! Sarajlije će puštati suru El-Bekare tokom parade

ORIGINALNA IDEJA! Sarajlije će puštati suru El-Bekare tokom parade

U poslijepodnevnim satima u petak, 6. septembra pojavio se poziv građanima Sarajeva na akciju koja je svojevrsni miroljubivi odgovor na paradu zakazanu za 8. septembar. Društvenim mrežama se rapidno šiti ovaj poziv, što može biti znak da će se u stvarnosti naći mnogo onih koji će postupiti po njemu. Ovo je tekst agitacije koji prati hashtag #pojacajelbekare i fotografija:

POZIV SARAJLIJAMA! GLASNO PUŠTATI SURU EL-BEKARE U NEDJELJU OD 12 DO 14 SATI!

Braćo i sestre, uradimo ono što je korisno i što niko nije u svijetu uradio do sada. U nedjelju 8. septembra od 12 sati počnimo puštati suru El-Bekare, svako u svome domu, automobilu, radnji ili na mobitelu – ma gdje god se nalazio u Sarajevu. Postoje opravdanje da što glasnije bude pušten zvuk učenja sure (pronaći na YouTube). Poželjno je da traje od 12 do 14 sati, a ako nema mogućnosti, barem to učinimo na početku ili u jednoj dionici ovog perioda.

Kur'an je govor našeg Gospodara i najbolji je odgovor na ono što se opire Božijim zakonima i prirodi čovjeka. Zamislite grad u kojem npr. u 10.000 kuća, automobila, mobitela ili radnji, u isto vrijeme uči Kur'an. Sjetimo se samo hiljada ezana koji su donijeli pobjedu Turcima prilikom pokušaja da im slome državu 2016. Ne znamo da li je ikad iko u svijetu uspio uraditi nešto takvo i za ove svrhe, da se Kur'an čuje u svakom dijelu grada. To bi zasigurno bilo jedno veliko pozitivno energetsko polje, sa mnogo meleka koji bi ga došli slušati i vjerujemo da bi to uveliko poremetilo, možda i pobijedilo one koji negiraju Božije zakone. Priključite se ovoj akciji i pokažimo jedinstvo našeg džemata i naše zajednice, to je najmanje što svako od nas može uraditi. Ne budi kukavica niti indolentan, jer bićeš pitan. Nećemo imati puno opravdanja da sa malo truda, ali svi zajedno, učinimo mnogo, možda čak i iznesemo pobjedu. Sarajevo nije Beograd, Zagreb, Beč ili Berlin, Sarajevo je grad duhovnosti i neće tek tako pasti. Potrudimo se da Sarajevo ostane neosvojeno! Zato, neka nam je Gospodar sa Njegovim vojskama na pomoći.

#pojacajelbekare

DEBLOKADA.COM