Naslovna / BiH / Procurio video: Parlamentarac tražio seks da “namjesti” posao, kaže da se šalio

Procurio video: Parlamentarac tražio seks da “namjesti” posao, kaže da se šalio

Video na kojem Admir Hadžipašić iz Cazina, delegat Doma naroda u Parlamentu FBiH i generalni sekretar A-SDA BiH, traži seksualne usluge od nepoznate ženske osobe, a kako bi joj osigurao zaposlenje procurio je u javnost.

Dio razgovora koji su još 2013. godine, sudeći po datumu na snimku, vodili Hadžipašić i nepoznata ženska osoba objavljen je na blogu Asima Kambera.

Na snimku se jasno čuje kako žena pita šta ona treba uraditi kako bi dobila zaposlenje i da li se treba seksati sa njim. Hadžipašić, kojem se na videu jasno vidi i lik, odgovara potvrdno, a iz razgovora se čuje kako od dame traži i “redovne” seksualne usluge.

Ona ga potom pita, gdje bi to obavili ako ona na to pristane, a Hadžipašić odgovara da može i “odmah ovdje”. A potom joj je ponudio i druge mogućnosti.

Nakon razgovora, on nasrće na ženu, ali mu ona odgovara da najprije želi da se dogovore o svemu.

Također je pitala i za “garancije” nakon čega joj on upućuje vulgarne riječi.

O čemu se u ovom slučaju radi pitali smo i Hadžipašića koji je za Faktor kazao kako ne razumije otkud i kojim povodom je objavljen snimak iz slučaja koji je sudski okončan još prije pet godina.

– Radi se o isječku koji je izvučen iz konteksta. Postoji pravosnažna presuda u vezi sa tim slučajem. Akteri koji su to pripremali osuđeni su pravomoćno zbog ucjene i montaže tog snimka koji zapravo traje 20 minuta. U cijeli slučaj je bilo uključeno nekoliko osoba, a dvoje ih je osuđeno u vezi sa tim. Oni su priznali šta su učinili i mislim da su dobili jednogodišnju uvjetnu kaznu – kazao nam je Hadžipašić.

On ističe da je objava ovog videa pokušaj se se njemu naudi, jer se na kompletnom snimku jasno vidi i čuje da je na kraju rekao da ništa ne želi sa tom osobom, te da se, kako kaže, zapravo radilo o šali.

 

 

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Do kad će se u Bosni i Hercegovini i dalje „šutiti i trpiti“: Stranačka zapošljavanja, nepotizam, (ne) pravda

Jaz između bogatih i siromašnih u BiH sve je veći, ali socijalno-ekonomska kriza u zemlji …