Naslovna / Crna hronika / Zbog ubistva – traga se za Sunitom Hindić-Bošnjaković

Zbog ubistva – traga se za Sunitom Hindić-Bošnjaković

Uviđaj na mjestu događaja je okončan, a tijelo prevezeno u mrtvačnicu. Ivanković je navodno ustrijeljen s leđa

Mostarska policija intenzivno traga za Sunitom Hindić-Bošnjaković, koja se sumnjiči da je jutros ubila Ninu Ivankovića, vlasnika poznate Vile Ivanković, potvđeno je za Oslobođenje iz izvora bliskih istrazi.

– Ona je često je dolazila Vilu, kazao nam je naš sagovornik koji nije mogao precizirati šta je motiv ovog krivičnog djela. No, napomenuo je da se osumnjičena dovodila u vezu sa elitnom prostitucijom.

Uviđaj na mjestu događaja je okončan, a tijelo prevezeno u mrtvačnicu. Ivanković je navodno ustrijeljen s leđa, ali koje je povrede tačno zadobio biće poznato nakon obdukcije.

9.15

​Tijelo muške osobe pronađeno je jutros u mjestu Buna pokraj Mostara, potvrđeno je za Oslobođenje iz Operativnog centra MUP-HNK-a.

– Osoba inicijala N. I. (1964) pronađena je mrtva. Prijavu smo dobili oko 7.30 sati, i to u Policijsku stanicu Jug, rekao je glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Na mjestu događaja su pripadnici MUP-a HNK-a, te je trenutno u toku uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja. Saznajemo da je usmćen Nino Ivanković, vlasnik poznate Vile Ivanković, a da se sumnja da ga je likvidirala Sunita H. (1998), koja je u bijegu.