Naslovna / Kakanj / Edin Aliefendić: Sve su ovo neki „mali“ koraci koji olakšavaju život naših građana

Edin Aliefendić: Sve su ovo neki „mali“ koraci koji olakšavaju život naših građana

Ekipa portala Kakanjinfo.com je razgovarala sa vijećnikom u OV Kakanj u mandatu 2016-2020, G dinom Edinom Aliefendićem (SDA). Tema je vezana za njegova vijećnička pitanja i inicijative kroz rad OV Kakanj u posljednje dvije sjednice kojse su održane na isteku 2019.godine.

Edine, možete li kakanjskoj javnosti reći na koji način ste kao vijećnik uspjeli da pomognete svojim građanima u cilju rješavanja problema lokalne zajednice i rješavanja istog kroz političke odluke, pitanja, inicijative? Pitanje se odnosi konkretno na Vaše prijedloge u posljednje dvije sjednice OV Kakanj?

Vijećnik SDA – Edin Aliefendić – niz dobrih inicijativa

Efikasno i brzo uređen parking u ulici 7. Muslimanska

„Prije svega, zahvaljujem Vam se što pratite rad Općinskog vijeća i javnost izvještavate o aktivnostima koje vijeće kao zakonodavni organ lokalne zajednice provodi. Mi vijećnici, koristimo svoje vijćničko pravo da na svakoj sjednici postavimo maksimalno dva vijećnička pitanja i dvije inicijative. Ta pitanja i inicijative su uglavnom vezani za svakodnevnu problematiku stanovništva općine Kakanj te nastojanje da se kroz te aktivnosti aktueliziraju gorući problemi te dođe do najefikasnijeg rješenja. Moja posljednja inicijativa, za koju ste me i pitali, odnosi se na uređenje parking površine u ulici 7. Muslimanska između zgrada na broju 7 i 9, koje se nalaze preko puta Veterinarske stanice. Svi znamo da u našem gradu manjka parking prostora, kako za stanare zgrada tako i za sve građane koji imaju potrebu da obave neke svoje poslove u gradu. U skladu s tim Općina Kakanj nastoji da uredi i izgradi što veći broj parking mjesta u gradu Kaknju“, objasnio nam je vijećnik Aliefendić.

Efikasno i brzo uređen parking u ulici 7. Muslimanska

Sve su ovo neki „mali“ koraci i pomaci ali koji olakšavaju svakodnevni život naših građana.

U neposrednoj blizini Veterinarske stanice, Općina Kakanj je prije 2 mjeseca izvršila uređenje i asfaltiranje jednog većeg parking prostora, a početkom godine je uređen i parking prostor kod Sportske dvorane.

Mene su zamolili stanari zgrada u ulici 7. Muslimanska da putem vijećničke inicijative tražim da se uredi i parking prostor između dvije zgrade preko puta Veterinarske stanice jer je isti neuslovan i poslije svake kiše se stvara blato.

Zavod za planiranje i izgradnju Općine Kakanj je iz sredstava održavanja uradio privremeno ravnanje i nasipanje pomenute parking površine na čemu im se ovom prilikom i zahvaljujem, a u narednom periodu se nadam da će se prostor i asfaltirati.

Druga inicijativa – izgradnja i rekonstrukcija drvenog mosta na rijeci Zgošća (bivše pilane)

Inicirana izgradnja i rekonstrukcija drvenog mosta na rijeci Zgošća (bivše pilane)

Tokom mandata imali ste još korisnih inicijativa i prijedloga a evo da nam spomenete i ovaj za most prema Zgošči. „Naravno, spomenuo bih još jednu inicijativu koju sam prije dva mjeseca pokrenuo, a koju je također pokrenula i aktuelizirala i MZ Kakanj II a radi se o rekonstrukciji odnosno izgradnji mosta na rijeci Zgošći u ulici Omera Maslića kod stambeno-poslovne zgrade TRGOŠPED-a (bivše pilane).

Trenutni most je u jako lošem stanju i upitan je po pitanju sigurnosti kako za vozila tako i  za pješake. Iskreno se nadam da će se u narednom periodu uspjeti iznaći sredstva za ovaj veoma bitan infrastrukturni projekat jer je od iznimne važnosti za ovaj dio grada iz razloga što preko njega prelaze stanovnici velikog broja naselja (Luka, Demiri, Bečirhodžići, Čobe, Bukovlje…) a prije svega djeca kada idu u školu.

(građani pitaju – kakanjinfo.com)