Naslovna / Kakanj / Iz skromnog snježnog pokrivača na Ponijerima JU KSC Kakanj je osiguravala maksimum

Iz skromnog snježnog pokrivača na Ponijerima JU KSC Kakanj je osiguravala maksimum

U toku zimske sezone koja je na isteku Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je iz skromnog snježnog pokrivača i zime koja je bila poput ranog proljeća osigurala maksimum. U Ski-centru Ponijeri odrađeno je više od 40 radnih dana, a novitet od ove zimske sezone bilo je noćno skijanje. Organizirana je i škola skijanja kroz koju je prošlo oko 140 polaznika.

Na Ponijerima je organiziran i doček Nove 2018.godine, organizirani su i nastupi DJ-a, te manifestacija pod nazivom “Udahni Ponijere” u okviru koje je upriličeno takmičenje u veleslalomu “Ponijeri Kup 2018”, te zabava za mališane sa Kiketom.

Uz pomoć kamere koja je donacija od strane “ski.ba” osiguran je prijenos uživo sa ski-staze na Ponijerima, a  Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je svakodnevno na svojoj web i Facebook stranici kontinuirano objavljivala informacije o terminima i satnici rada ski-lifta, visini snježnog pokrivača, temperaturi zraka na Ponijerima…

Lijepe prizore sa Ponijera moguće je uživo vidjeti i putem prijenosa na TV platformi “Moja TV” BH Telecoma.

Planovi za 2018.godinu su priprema prostora za sankalište, veliki remont ski-lifta, te rekonstrukcija ugostiteljskog objekta Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj na Ponijerima.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

U Papratnici BMW-om udario u medvjeda! I ranije medvjed viđan na Termoelektrani, Slapnici, Gori…

U subotu na nedjelju poslije ponoći na autoputu u mjestu Papratnica kod Kaknja dogodila se …