Naslovna / Kakanj / JASMIN MUŠANOVIĆ – INICIRAM IZDVAJANJE DIJELA SREDSTAVA ZA TEŠKO OBOLJELE GRAĐANE KAKNJA I NJIHOVE POTREBE

JASMIN MUŠANOVIĆ – INICIRAM IZDVAJANJE DIJELA SREDSTAVA ZA TEŠKO OBOLJELE GRAĐANE KAKNJA I NJIHOVE POTREBE

Protekle sjednice OV Kakanj, vijećnik (zamjenik preds.OV Kakanj)
Jasmin Mušanović, već kao i prethodne godine dotakao se ponovo problema i potreba teško oboljelih građana Kaknja.
Naime, predložio je da se za stvarne potrebe ove kategorije građana i njihovih porodica izdvoje simbolična sredstva u iznosu od 50 do 100.000 KM iz proračuna budžeta za ovu godinu a na ime programa Fonda sredstava dobijenih radom TE.
“Kako znamo ova tačka dnevnog reda niti prijedlog nisu ni ove godine uvršteni u program rasporeda sredstava a znamo da je pretprošle godine postojao Fond u iznosu od 50.000 KM sa kojim je raspolagao Centar za socijalni rad, no međutim ova sredstva prošle godine također nisu usvojena ni ove godine.
O potrebama oboljelih građana i njihovih porodica da i ne govorimo, mnogi čak prodaju svoju vlastitu ličnu imovinu da bi izliječili nekog bolesnog u porodici, a kada govorimo o djeci ona bi trebala da imaju neupitna sredstva za ovu nemjenu (liječenja) kako bi mi kao odgovorna zajednica olakšali proces liječenja, odlaske na kontrole, terapije i sve potrebno što bi bilo olakšavajuće i njima i njhovim porodicama”, istakao je Mušanović.

JASMIN MUŠANOVIĆ – INICIRAM IZDVAJANJE DIJELA SREDSTAVA ZA TEŠKO OBOLJELE GRAĐANE KAKNJA I NJIHOVE POTREBE

JASMIN MUŠANOVIĆ – INICIRAM IZDVAJANJE DIJELA SREDSTAVA ZA TEŠKO OBOLJELE GRAĐANE KAKNJA I NJIHOVE POTREBEProtekle sjednice OV Kakanj, vijećnik (zamjenik preds.OV Kakanj) Jasmin Mušanović, već kao i prethodne godine dotakao se ponovo problema i potreba teško oboljelih građana Kaknja. Naime, predložio je da se za stvarne potrebe ove kategorije građana i njihovih porodica izdvoje simbolična sredstva u iznosu od 50 do 100.000 KM iz proračuna budžeta za ovu godinu a na ime programa Fonda sredstava dobijenih radom TE. "Kako znamo ova tačka dnevnog reda niti prijedlog nisu ni ove godine uvršteni u program rasporeda sredstava a znamo da je pretprošle godine postojao Fond u iznosu od 50.000 KM sa kojim je raspolagao Centar za socijalni rad, no međutim ova sredstva prošle godine također nisu usvojena ni ove godine. O potrebama oboljelih građana i njihovih porodica da i ne govorimo, mnogi čak prodaju svoju vlastitu ličnu imovinu da bi izliječili nekog bolesnog u porodici, a kada govorimo o djeci ona bi trebala da imaju neupitna sredstva za ovu nemjenu (liječenja) kako bi mi kao odgovorna zajednica olakšali proces liječenja, odlaske na kontrole, terapije i sve potrebno što bi bilo olakšavajuće i njima i njhovim porodicama", istakao je Mušanović.

Posted by Kakanj Info on Tuesday, April 30, 2019