Naslovna / Kakanj / Kakanjski rekreativci trče “kilometre života” za socijalno ugrožene učenike

Kakanjski rekreativci trče “kilometre života” za socijalno ugrožene učenike

Poštovani,
Kakanjski rekreativci je neformalna grupa građana Kaknja koji se bave rekreativnim trčanjem, a čine je: Admir Zec, Armin Husika, Aid Muflizović, Eldin Omeragić i Esmin Brodlija.

Ekipa trči pod logom “Kilometar života” i učešće na večini utrka je humanitarnog karaktera, i to na način da prodajom kilometara prikupljamo novac za liječenje i socijalno ugrožene.

Ova ekipa će kao i prošle godine nastupit na polumaratonu u Rami, te će time povodom napraviti jednu veliku humanitarnu akciju. Možda ste već upoznati s tim da smo prošle godine trčali za naše prvačiće, te smo skupili 2.100,83 KM, ali su ove godine Opština Kakanj, te firma MojSan obezbijedili udžbenike za iste.

Ove godine mi trčimo za socijalno ugrožene učenike III i IV-tih razreda.

Akcija je organizovana u DVA dijela. Prvi je onaj koji se tiče Ramskog polumaratona, gdje svoje kilometre prodajemo prijateljima, poznanicima i svim drugim ljudima koji žele da podrže ovu akciju. Novac će biti iskorišten za kupovinu osnovnog seta udžbenika za socijalno ugroženu djecu.

Obzirom da smo u kontaktu sa školama dobili informacije da ima dosta djece koja su socijalno ugrožena te će im ovi kompleti jako dobro doći, odlučili smo se da DRUGI dio akcije bude za Vas, privredne subjekte općine Kakanj.

Kakanjski rekreativci će 09. septembra u ime subjekata koji podrže akciju trčati POLUMARATON (21 km) pod nazivom „Pet škola“, i to na način da ćemo trčati pored 5 osnovih škola u našoj općini (O.Š. Mula Mustafa Bašeskija, O.Š. Hamdija Kreševljaković, O.Š. Ahmed Muradbegović, O.Š. 15 April i O.Š. Omer Mušić).

POZIVAMO VAS da podržite ovu našu aktivnost kupovinom 1 kilometra po minimalnoj cijeni od 50 KM, dok maksimalna cijena ne postoji. Svi pravni subjekti koji podrže akciju bit će promovisani putem naših facebook profila, a njihov logo će biti ispisan na majicama u kojim će ekipa trčati polumaraton „Pet škola“ (majice će biti obezbjeđene i urađene od strane samih trkača). U izvještaju o rezultatima akcije bit će navedeno ko je sve podržao akciju, bez pojedinačnih iznosa, a izvještaj će biti proslijeđen lokalnim medijima.

KAKO UZETI UČEŠĆE?

I. korak – Potrebno je da na navedeni mail ili broj telefona potvrdite da želite podržati akciju, i sa koliko novca.
II. korak – Dobit ćete predračun iz knjižare NOVELA doo Kakanj
III. korak – Uplatiti planirani iznos po predračunu ( žiralno ili predati novac nosiocima akcije)
IV. korak – Dobit ćete račun za kupljene udžbenike

IZVJEŠTAJ O UKUPNOM IZNOSU SREDSTAVA PRIKUPLJENIH OVOM AKCIJOM SA POTPISOM DIREKTORA ŠKOLE I NOSIOCA AKCIJE BIT ĆE DOSTAVLJEN NAKON PODJELE UDŽBENIKA.

Akcija traje do 01.09. a više informacija možete saznati kod Esmina Brodlija, jednog od nosioca akcije.