Naslovna / Kakanj / Načelnik Nermin Mandra: Kod zgrade Općinskog suda u Kaknju bit će izgrađen veliki “Cvijet Srebrenice”

Načelnik Nermin Mandra: Kod zgrade Općinskog suda u Kaknju bit će izgrađen veliki “Cvijet Srebrenice”

Na zelenoj površini unutar novog kružnog toka koji će biti izgrađen kod zgrade Općinskog suda u Kaknju bit će izgrađen veliki cvijet Srebrenice u znak poštovanja i pijeteta prema žrtvama genocida koji je izvršen nad Bošnjacima Srebrenice 1995. godine.

Načelnik Kaknja Nermin Mandra je prihvatio inicijativu naše sugrađanke Amine Ibrahimspahić, učenice Medrese Osman ef. Redžović, kćerke Amela ef. Ibrahimspahića, imama u džematu Varda.

Idejno rješenje dizajna cvijeta Srebrenice je u fazi osmišljanja i razrade.

Cvijet Srebrenice ili cvijet “Sjećanje” je simbol genocida koji se dogodio u Srebrenici. Cvijet su osmislile žene iz udruženja “Gračaničko keranje” iz Gračanice. Bijela boja latica cvijeta predstavlja nevinost ili stradanje, zelena boja koja je u centru cvijeta predstavlja nadu, a 11 latica simbolizira 11. juli 1995. godine.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kakanjke će TRENINIRATI NA OTVORENOM SA ATRAKTIVNOM LEJLOM ŠEBIĆ

Obavještavamo dame i sve zaljubljenice u fitness da će se u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski …