Naslovna / Kakanj / OKC KAKANJ (KD 2019): “DJECO – RC AUTA, KARIKE, ŠKOLICA I LASTIŠ SU SPREMNI ZA VAS”!

OKC KAKANJ (KD 2019): “DJECO – RC AUTA, KARIKE, ŠKOLICA I LASTIŠ SU SPREMNI ZA VAS”!

UDRUŽENJE OKC KAKANJ POZIVA DJECU I MLADE DA PREĐU “S DRUŠTVENIH MREŽA NA DRUŠTVENE IGRE”!

"DJECO – RC AUTA, KARIKE, ŠKOLICA I LASTIŠ SU SPREMNI ZA VAS"!

KAKANJSKI DANI 2019: Zabavni dan u društvenim igrama za svu kakanjsku djecuKako bi u ovogodišnjim kakanjskim danima razveselili djecu i mlade, naše udruženje je kroz ovu manifestaciju pripremilo "Dječiji zabavni dan": Školicu! Lastiš!, Karike! RC Auto takmičenje!"Ovom prilikom pozivamo svu kakanjsku djecu da dođu sutra u 10:00 i 18:00 sati da se družimo, takmičimo i veselimo u proizvoljnim igrama na plato-u kod Pošte". Ponešto je spremno i za djevojčice ali i dječake.PLATO KOD POŠTE U 10:00 SATI!

Posted by Kakanj Info on Monday, July 29, 2019

Zabavni dan u društvenim igrama za svu kakanjsku djecu

Kako bi u ovogodišnjim kakanjskim danima razveselili djecu i mlade, naše udruženje je kroz ovu manifestaciju pripremilo “Dječiji zabavni dan”: Školicu! Lastiš!, Karike! RC Auto takmičenje!

“Ovom prilikom pozivamo svu kakanjsku djecu da dođu sutra u 10:00 i 18:00 sati da se družimo, takmičimo i veselimo u proizvoljnim igrama na plato-u kod Pošte”. Ponešto je spremno i za djevojčice ali i dječake.

PLATO KOD POŠTE U 10:00 SATI!

Školica!

Odštampana cerada – površina na kojoj se može igrati i svi uslovi za igru Školice su ispunjeni. Kako se školica crta, verovatno još pamtite – jedna kockica, pa zatim dve naporedne, pa opet jedna, i tako do kraja. Ukoliko igra jedno dijete, ono, stojeći na startu, baca kamenčić u polje broj 1, skače do njega, uzima kamenčić i vraća se na početak.

Dijete do oblilježenog polja skače na jednoj nozi, a ukoliko spusti drugu nogu, pogodi polje koje nije na redu ili stane na nacrtani okvir, kreće ispočetka. Kada igra više dece zajedno, kod svake načinjene greške, igrač kamenčić predaje sljedećem djetetu, i tako u krug dok prvi ne završi sva polja redom, i tako postane pobjednik.Igrica je odlična za razvijanje osećaja za prostor, preciznost i jačanje zglobova i mišića nogu.

Lastiš

Ranije nije postojala djevojčica koja nije igrala lastiš, i koja nije znala barem nekoliko popularnih igara sa ovim rekvizitom. Danas postoje čak i kupovni lastiši za preskakanje, svih dezena i boja, ali je teško naći društvo za igru.

Preskakanje lastiša može biti zanimljivo i dječacima i devojčicama, a najbolje se igra kad učestvuje puno djece. Lastiš se raširi i svi igrači stanu unutar njega. Tada, do posljednjeg trenutka, svi pažljivo slušaju da li treba da iskoče ili ostanu unutra, jer i iskakanje bez razlog takođe izaziva smeh kod drugih igrača.

Karike!

Ova igra je stara narodna bosanska igra da se naodređen način razvijaju neke druge sposobnosti i da se na precizan način nabaci krug na okvir flaše ili postavljenog rekvizita a poenta je da se nabaci prsten na okvir.

PLATO KOD POŠTE U 18:00 SATI!

RC AUTA NA DALJINSKI – ROBOTS

Rc auta na daljinski, tzv Roboti su idelna prilika da se zabavi određen broj djece, naravno i da razvijaju neke psihomotrične sposobnosti i na taj način djeluju. Naravno to je idelna prilika da zamjene prave RC aute za one koji su na monitoru i tako spase sebe od prekomjernog provođenja vremena za kompjuterom ili telefonom.