U Lukavcu se tražila karta više za predstavu “Ludilo udvoje” u produkciji JU KSC Kakanj

U “Centru za kulturu Lukavac” je odigrana predstava “Ludilo udvoje”. Radi se o predstavi koja je nastala u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj povodom 50 godina postojanja Ustanove.

Nakon dugo vremena, u “Centru za kulturu Lukavac” rasprodate su sve karte za predstavu “Ludilo udvoje”! “Izvinjavamo se svima onima koji nisu uspjeli kupiti karte, navedeno je na službenoj web stranici Kulturnog centra Lukavac, a u ime načelnika općine Lukavac Edina Delića.

Građani su nakon odigrane predstave bili prezadovoljni te su poželjeli još kulturnih događaja u budućnosti, koji bi se organizovali u ovoj općini.

Moramo pohvaliti kompletan tim JU KSC Kakanj koji je radio na predstavi te čestitati glumcima.

Na predstavi je prisustvovalo oko 200 gledalaca.

Ovo je jedna priča o bračnom paru, o muškarcu i ženi, o muškarcu sa svojim muškim principima koji je osuđen na svoju suprugu koja je čangrizava i sve mu prebacuje. Dakle radi se o najobičnijem bračnom paru koji su u okolnostima da ne mogu izaći vani, ne mogu da napuste svoj dom, svoj brak i grad. Prosto moraju da žive tako kako žive na neki način na koji i mi ležimo na tempiranoj bombi i gledamo da na najbolji način funkcionišemo da nismo totalno ludi. Predstava ima elemente komedije, ima elemente ljudskosti, to je jedna poučna i ono što je najbitnije to je jedna ljudska priča.

JU KSC KAKANJ