Naslovna / Ostalo / Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj: Izabrani zvaničnici, direktori, državni službenici i namještenici, uposlenici organa reda, uposlenici javnih preduzeća i ustanova, gdje ste bili one svečane večeri kada se promovirala najvažnija knjiga u 23 poslijeratne godine u Kaknju?

Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj: Izabrani zvaničnici, direktori, državni službenici i namještenici, uposlenici organa reda, uposlenici javnih preduzeća i ustanova, gdje ste bili one svečane večeri kada se promovirala najvažnija knjiga u 23 poslijeratne godine u Kaknju?

Na promociji Monografije “Kakanj u Odbrambenom i oslobodilačkom ratu 1992-1995” koja je upriličena u ponedjeljak 14. maja 2018. godine u kino-sali Doma kulture u Kaknju bilo je prisutno oko 200 posjetilaca – patriota koji su došli na predstavljanje ovog vrijednog djela koje svjedoči o uspješno izvršenom patriotskom zadatku jedne generacije građana Kaknja koja je bila suočena sa teškim izazovima.

Tolika brojka prisutnih za promociju jedne knjige je sasvim solidna i zadovoljavajuća, ali rastužuje činjenica da, izuzev nekoliko svijetlih primjera, te svečane večeri gotovo da u sali nije bilo osoba koje bi vlastitim primjerom trebale pokazivati savjestan odnos prema važnim datumima i događajima iz historije Kaknja i BiH. Tu se prije svega misli na izabrane zvaničnike iz svih stranaka, direktore preduzeća, ustanova i škola, državne službenike i namještenike, čelnike i uposlenike organa javnog reda i mira, uposlenika javnih preduzeća i ustanova, i brojne druge koje smo zbog “prirode” njihovog posla očekivali da budu u sali Doma kulture te svečane večeri kada se promovirala najvažnija knjiga u 23 kakanjske poslijeratne godine i kada se okupio ratni orkestar Radija Kakanj.

Izabrani zvaničnici, direktori, državni službenici i namještenici, uposlenici organa reda, uposlenici javnih preduzeća i ustanova, gdje ste bili one svečane večeri kada se promovirala najvažnija knjiga u 23 poslijeratne godine u Kaknju?

Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ŽELJEZNICE FBIH PLANIRAJU OGRAĐIVANJE IMOVINE: U dijelu Doboja i Željezničke stanice “MNOGE OGRADE I PARCELE NEPROPISNO OGRAĐENE”!

Željeznice FBiH upozoravanju stanovništvo koje živi uz prugu Zenica – Maglaj – Kakanj da je …