Naslovna / Ostalo / U parku Doma kulture fan zona za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva

U parku Doma kulture fan zona za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva

Trenutak koji sportska javnost čeka već mjesecima je pred vratima – u četvrtak 14.6.2018. godine održat će se ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u nogometu koje se igra u Rusiji. Ovo će biti prvo prvenstvo u nekoj od bivših sovjetskih republika i prvo prvenstvo u Europi nakon 2006. godine Ukupno će se odigrati 64 utakmice na 12 stadiona u 11 gradova. Finale će se odigrati 15. jula 2018. godine na moskovskom stadionu Lužnjiki.

U ljetnoj bašti kultnog školskog centra Europa koja se nalazi u parku Doma kulture u Kaknju bit će upriličeno javno gledanje svih utakmica uz ugostiteljsku uslugu. Predviđeno je da se utakmice koje se budu igrale u dnevnom periodu prikazuju na tv prijemniku, dok će utakmice koje se budu igrale u večernjem terminu biti prikazane na velikom kino platnu.

Ovo će biti totalno drugačija navijačka zona i mjesto za porodična okupljanja s nultom tolerancijom na sve oblike nasilja i huliganizma. Ulaz je besplatan.

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu u Rusiji će biti odigrana u četvrtak 14.6.2018.godine sa početkom u 17.00 h. Prvog dana ramazanskog bajrama, u petak 15.6.2018. godine, caffe Europa neće raditi tako da neće biti ni prijenosa utakmica, ali već od subote fan zona će biti otvorena.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj: Izabrani zvaničnici, direktori, državni službenici i namještenici, uposlenici organa reda, uposlenici javnih preduzeća i ustanova, gdje ste bili one svečane večeri kada se promovirala najvažnija knjiga u 23 poslijeratne godine u Kaknju?

Na promociji Monografije “Kakanj u Odbrambenom i oslobodilačkom ratu 1992-1995” koja je upriličena u ponedjeljak …