Naslovna / Politika / Mirza Ganić novi je predsjednik GO SDA Visoko: Šaljemo poruku jedinstva

Mirza Ganić novi je predsjednik GO SDA Visoko: Šaljemo poruku jedinstva

Gradski odbor Stranke demokratske akcije (GO SDA) Visoko na večerašnjoj izbornoj skupštini izabrao je novog predsjednika, te je glasovima velike većine delegata odlučeno da će to biti aktuelni premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić. Mirza Ganić, na ovaj način, ostvario je drugi uzastopni mandat na mjestu predsjednika GO SDA Visoko, te je to nastavak njegovog puta u SDA gdje je ranije obnašao i funkcije člana i predsjednika Asocijacije mladih SDA Visoko i predsjednika Asocijacije mladih SDA ZDK-a.

“Posebno želim da se zahvalim predsjednicima SDA u prethodnim mandatima i onim koji su u vremenu kad smo branili državu BiH bili na čelu SDA. I oni su ovdje večeras sa nama, i osnivači SDA, i to je zaista nešto što izaziva poseban osjećaj. Naš cilj, organizacijom ovog prijema, jeste da se svi zajedno družimo, razgovaramo i da iz Visokog pošaljemo poruku kako smo mi najpreči, u komšijskim odnosima, kad govorimo o susjednim općinama. Treba svi bolje da zajedno sarađujemo, da radimo zajedno i da gradimo ono što našem Visokom nažalost nedostaje, a nedostaje nam vizija, koju ne možemo i nećemo ostvariti sigurno ukoliko mi svi zajedno ne budemo radili i doprinosili jednom cilju – razvoju svih nas i razvoju našeg grada.

Novi predsjednik GO SDA Visoko Mirza Ganić sa Miralemom Galijaševićem i Nerminom Mandrom
Novi predsjednik GO SDA Visoko Mirza Ganić sa Miralemom Galijaševićem i Nerminom Mandrom

Pred nama je 2020. godina, koja je specifična jer nam predstoje lokalni izbori i želim odavde da pošaljem poruku da moramo, možemo i želimo puno bolje. A želimo da radimo svi zajedno i da predstavljamo naše građane koji daju nama pravo glasa. Mi nakon ovih izbora šaljemo odavde javnosti poruku jedinstva, jer mi želimo da radimo, gradimo i da budemo prepoznatljivi u ovom gradu. Predstavnici SDA na višim nivoima su i prethodnih godina, a evo i ove, radili za Visoko i osiguravali značajna finansijska sredstva. Nažalost, vi ne možete na određenim lokalnim medijima vidjeti šta se radi na terenu, ali zaista budite uvjereni da je riječ o milionskim sredstvima. Smatram da ukoliko budemo zajedno radili neće biti nekoliko miliona, nego će biti nekoliko desetina miliona. I u tom svjetlu sve nas pozivam da budemo jedinstveni, bez obzira na različitosti, da budemo zajedno i da svi radimo u interesu ljudi koji nas biraju i koje mi predstavljamo. Želimo da budemo naslonjeni jedni na druge, ne treba nam ni diktatura, ni osveta, nego zajednički rad za zajednički boljitak. Ja želim da mi sarađujemo sa Kaknjem, sa Ilijašem, s Kiseljakom, s Brezom, pa onda sa svim ostalim. Ako ne gradimo međusobne odnose sa prvima oko sebe, mislim da nećemo ih moći graditi ni sa onima koji su udaljeni od nas”, istaknuo je stari-novi predsjednik GO SDA Visoko Mirza Ganić.

Inače, Mirza Ganić rođen je 1981. godine u Sarajevu, a po zanimanju je diplomirani inženjer saobraćaja i komunikacija. Dva puta je biran u Općinsko vijeće Visoko, a obnašao je i funkciju poslanika u Skupštini ZDK-a, kao i funkciju u Parlamentu Federacije BiH. Trenutno obnaša funkciju prvog čovjeka Vlade ZDK-a.

Također, ovom prilikom istaknuto je da je u proteklih mjesec dana GO SDA Visoko uradio veliki posao, te da su provedeni izbori u 23 mjesna odbora. Dodali su kako je u izbornom procesu učestvovalo više od 1.000 ljudi, nakon čega je izabran novi izvršni odbor i predsjednik GO SDA Visoko.