Naslovna / Politika / Ramo Isak (A-SDA): Ovo je mlada ali kvalitetna Vlada

Ramo Isak (A-SDA): Ovo je mlada ali kvalitetna Vlada

Predsjednik KO A SDA ZDK i delegat u Domu naroda FBiH u intervju za sutrašnje izdanje Oslobođenja govori o radu Vlade ZDK i učešću svoje stranke u vlasti.

Kakva je saradnja stranaka u vlasti na nivou ZDK-a?

– A SDA je u vlasti ZDK-a zajedno sa SDA, HDZ-om BiH i SBiH. Kada smo ulazili u vlast, rekao sam da ćemo biti stranka koja će od svojih ministara tražiti da rade u interesu građana i u skladu sa zakonom. Rekao sam da ćemo prezentovati javnosti šta je urađeno. Odgovorno tvrdim da su naši ministri dokazali da znaju raditi, da su sposobni, da su kvalitetni i da rade u interesu građana. Svjedoci ste da se prvi put otkad postoji ZDK transparentno objavilo koliko sredstava ko dobija, na koji način, ko je aplicirao, ko dobio. Prijašnji ministri koji su bili na tim pozicijama nisu to radili. Postavlja se pitanje jesu li radili svoj posao za koji su bili plaćeni. Govorio sam da ćemo biti korektivni faktor u vlasti i zaista smo to.

Zeničko-dobojski kanton sa premijerom Mirzom Ganićem na čelu funkcioniše kvalitetno. Nemamo nikakvih problema. Sve što smo dogovorili sa našim partnerima, ide po planu. Naši koalicioni partneri nas poštuju, mi poštujemo njih. Svi ministri rade svoj posao. Ne dešava se više kao ranije da pojedini ministri nisu ništa znali osim vozanja službenih vozila i korištenja benefita a da njihov posao rade sekretari. Ovo je mlada ali kvalitetna Vlada. Mislim da će joj mnogi pozavidjeti ako ostane ovakva do kraja mandata.

Predsjednik KO A SDA ZDK i delegat u Domu naroda FBiH u intervjuu za sutrašnje izdanje Oslobođenja govori o radu Vlade ZDK i učešću svoje stranke u vlasti.