Preko 700 djece osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Dan Armije RBiH

Na spomen-obilježju na Smetovima kod Zenice više od 700 djece osnovnih i srednjih škola obilježilo je 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Djeca i nastavnici osnovnih i srednjih škola s područja Zenice su na jedinstven način na zeničkim Smetovim, ali i nekoliko drugih lokacija koje se vezuju za  Armiju RBiH,  obilježili Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Učenici i profesori Medicinske škole Zenica, uz podršku resornog ministarstva i ministra prof.dr.Spahije Kozlića, bili su dio aktivnosti obilježavanja Dana Armije RBiH.

“Jedna grupa učenika je prisustvovala svečanosti na Smetovima, u pratnji profesorica Senije Krličević , Džermanine Krdžalić, Aide Zlotrg i Senade Halilović – Avdagić. Druga grupa učenika sa direktoricom Nedžadom Alispahić i profesoricama Anisom Šehić i Belminom Pivić prisustvovala je Centralnoj svečanosti u Rajlovcu gdje su učenici imali priliku razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferović i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Veliko hvala kompaniji “Prevoz putnika Zavidovići” koja je prepoznala važnost obilježavanja Dana Armije RBiH i ustupila našoj školi dva autobusa., saopćeno je iz Medicinske škole Zenica.