Naslovna / PRESS OPĆINE / Počinje rekonstrukcija centralnog gradskog dijela Općine: Kakanj dobija novi ljepši izgled!

Počinje rekonstrukcija centralnog gradskog dijela Općine: Kakanj dobija novi ljepši izgled!

Uskoro počinju sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja, od sahat-kule do mosta u blizini Gradskog spomen-parka. U okviru ovih obimnih radova bit će izvršena potpuna rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice, izgradnja novog sistema odvodnje oborinskih voda, bit će izvršena izgradnja nove rasvjete, bit će izgrađena biciklistička staza, bit će izgrađen i novi kružni tok kod zgrade Općinskog suda Kakanj, ukrasna/zaštitna  ograda u dužini od 300 m…

Radovi su kompleksni i sveobuhvatni pa će zahtijevati i određene izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u centralnom gradskom dijelu Kaknju, bit će vršeni iskopi, asfaltiranja, dovoz materijala, bit će angažirana raznovrsna mehanizacija od strane izvođača radova, pa građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

U uredu načelnika Općine Kakanj održan je sastanak pred skori početak radova sa predstavnicima javnih preduzeća čije su instalacije položene u zoni planiranih radova, te sa predstavnicima nadzornih organa, kao i predstavnicima preduzeća “Trgošped” koje će izvoditi radove. Na sastanku su precizirani elementi koordinacije koja će stalno postojati kako bi se radovi što prije i što efikasnije realizirali.

  

Zabilježeno u uredu načelnika Općine Kakanj

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Općina Kakanj finansijski pomogla odlazak 32 farmera iz Kaknja na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Općina Kakanj finansijski je pomogla odlazak 32 farmera iz Kaknja na Međunarodni poljoprivredni sajam koji je …