Naslovna / PRESS OPĆINE / U Kaknju upriličen „Sajam zapošljavanja 2018“

U Kaknju upriličen „Sajam zapošljavanja 2018“

Javna ustanova Služba za zapošljavanje ZDK, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Općinom Kakanj, organizirala je 9. maja 2018. godine u Domu kulture u Kaknju događaj pod nazivom „Sajam zapošljavanja 2018“.

Svrha ovog događaja je povezivanje aktera tržišta rada i unapređenje međusobne saradnje, a sve u cilju efikasnijeg posredovanja u zapošljavanju i smanjenja broja nezaposlenih.

Sajam je namijenjen kako poslodavcima tako i nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, ali i osobama koje žele promijeniti posao i graditi novu poslovnu karijeru.

Sajam je prilika da se na jednom mjestu ostvare neposredni kontakti sa velikim brojem poslodavaca, da se nezaposleni upoznaju sa ponudom otvorenih radnih mjesta i da predstave svoje kompetencije poslodavcima.

U okviru Sajma upriličene su i različite prezentacije od strane Privredne komore ZDK, predstavnika kompanije Domus Arredi doo Zenica, uspješnih poduzetnika iz Kaknja, kao i prezentacije primjera uspješnog posredovanja.

Zabilježeno na Sajmu

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Općina Kakanj finansijski pomogla odlazak 32 farmera iz Kaknja na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Općina Kakanj finansijski je pomogla odlazak 32 farmera iz Kaknja na Međunarodni poljoprivredni sajam koji je …