Naslovna / PRESS OPĆINE / U Kaknju upriličen „Sajam zapošljavanja 2018“

U Kaknju upriličen „Sajam zapošljavanja 2018“

Javna ustanova Služba za zapošljavanje ZDK, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Općinom Kakanj, organizirala je 9. maja 2018. godine u Domu kulture u Kaknju događaj pod nazivom „Sajam zapošljavanja 2018“.

Svrha ovog događaja je povezivanje aktera tržišta rada i unapređenje međusobne saradnje, a sve u cilju efikasnijeg posredovanja u zapošljavanju i smanjenja broja nezaposlenih.

Sajam je namijenjen kako poslodavcima tako i nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, ali i osobama koje žele promijeniti posao i graditi novu poslovnu karijeru.

Sajam je prilika da se na jednom mjestu ostvare neposredni kontakti sa velikim brojem poslodavaca, da se nezaposleni upoznaju sa ponudom otvorenih radnih mjesta i da predstave svoje kompetencije poslodavcima.

U okviru Sajma upriličene su i različite prezentacije od strane Privredne komore ZDK, predstavnika kompanije Domus Arredi doo Zenica, uspješnih poduzetnika iz Kaknja, kao i prezentacije primjera uspješnog posredovanja.

Zabilježeno na Sajmu

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Hvala Direkciji za ceste ZDK što je još početkom 2018. godine uvažila prijedlog Općine Kakanj: Uskoro sanacija dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice

Uz brojne projekte izgradnje i sanacije infrastrukture, u Kaknju će uskoro, nakon što budu okončane …