Naslovna / Mladost DK / Kakanjac Senad Merdanović sportski direktor Mladosti

Kakanjac Senad Merdanović sportski direktor Mladosti

Bivši fudbaler i direktor FK Sarajevo, Senad Merdanović imenovan za sportskog direktora fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj.

Izvršni direktor kluba Enes Bistrivoda i predsjednik Mensur Mušija danas su imenovali Senada Merdanovića za sportskog direktora fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj. Gospodin Senad Senko Merdanović je prvi sportski direktor kluba iz Doboja i u budućnosti će biti zadužen za sportski segment kluba i usko će sarađivati sa šefom stručnog štaba Nerminom Šabićem.

Merdanović je član čuvene generacije fudbalskog kluba Sarajevo iz osamdesetih godina prošlog vijeka, a pored bordo dresa nosio je i dres njemačkog Kickers Offenbacha u sezoni 1989/1990, nakon čega se vratio u Sarajevo. Po okončanju fudbalske karijere imenovan je za direktora FK Sarajevo u avgustu 2006. godine i tu funkciju je obnašao do 2010. godine.

Rođeni Kakanjac će tako nastaviti svoju sportsku karijeru, ali sada na ”domaćem terenu”, u Kaknju.

Podsjećamo u premijerligašu iz Doboja je u ponedjeljak 11. juna 2018. godine izvršena prozivka igrača kojoj su se odazvala 22 fudbalera, a među novajlijama koji su stigli u klub su Hreljić, Guzina i Vazda, dok se u narednim danima očekuje dolazak i Anđušića koji je imao sjajnu polusezonu u zeničkom Čeliku. Klub su nakon isteka ugovora napustili Dilaver, Lazić, Benović, Metalsi, Rizvanović i Šećerović koji je pojačao Slogu SH (Tuzla City), dok se prozivci nisu odazvali Arežina i Karahmet koji još uvijek imaju važeči ugovor sa ekipom Mladosti. Prvom timu je priključeno šest juniora i šesnaestogodišnji Hrustanović koji je već upisao debi za seniorski tim. Do kraja mjeseca ekipa Mladosti će se pripremati u Kaknju i Visokom, dok će početkom jula na dvanaestodnevne pripreme u etno selo Stanišići.

E.Š

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Na Rudaru tri pojačanja

Pored golmana Amira Bekana, jednogodišnje ugovore potpisali Mirza Rizvanović, Fadil Čizmić i Adnan Hrelja Dva …