KUP BiH: Uvjerljiv trijumf Mladosti protiv Slavije, Radnik savladao Rudar

mladost-i-rudar

U prvim utakmicama osmine finala Kupa BiH Mladost DK je nanijela težak poraz Slaviji te slavila 6:1, dok je Radnik na gostovanju u Kaknju savladao Rudar 1:0.

Mladost DK – Slavija 6:1

Slavija je iznenadila ekipu Mladosti i povela u 5. minuti golom Milenkovića nakon kornera. Dvije minute kasnije su domaći izjednačili na 1:1 zahvaljujući pogotku Kuzmanovića, kojem je asistirao Šišić. Potom je u 10. minuti Kuzmanović ponovo pogodio za 2:1, a Šišić je uspisao drugu asistenciju.

Minut kasnije je bilo 3:1 za Mladost nakon pogotka Ramovića i greške golmana Slavije, a domaći su gol za 4:1 postigli u 26. minuti preko Aladina Šišića, koji je izašao sam pred golmana gostiju i zatresao mrežu. Peta lopta je završila u mreži gostiju iz Istočnog Sarajeva u 31. minuti, kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Ramović. Nogometaš Mladosti je realizovao šansu jedan na jedan s golmanom Slavije.

Slavija je ostala bez Lemeza u 43. minuti, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Domaći su nakon prvog poluvremena vodili 5:1.

Slavija je izglednu priliku za pogodak i smanjenje zaostatka imala u 65. minuti preko Đorđevića, ali nogometaš gostujućeg tima nije uspio pogoditi mrežu.

Gosti nisu mogli napraviti ništa u nastavku, ali je Mladost DK postigla još jedan gol u finišu susreta preko Maksimovića i pobijedila 6:1 te tako čak i prije revanša najvjerovatnije osigurala plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Rudar Kakanj – Radnik Bijeljina 0:1

Rudar i Radnik su odigrali utakmicu po lošem terenu u Kaknju. U prvom poluvremenu je bilo nekoliko prilika na obje strane, ali su mreže mirovale.

Mreža kakanjskog Rudara zatresla se u 71. minuti, a strijelac za Radnik je bio Martinović. Taj rezultat je ostao do kraja utakmice, tako da je bijeljinski tim napravio ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale prije revanša na svom terenu.

U terminu od 15:00 sati odigrana je i utakmica između Sarajeva i Kozare, koja je završena pobjedom Bordo ekipe rezultatom 3:1.

(klix.ba)