Mladost dočekuje Velež

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama osmog kola, a na rasporedu su tri meča.

Ljubitelji bh. fudbala danas će ponovo moći uživati jer su na rasporedu tri utakmice, a sve počinje od 16:30 sati kada će se sastati Mladost i Velež. Nakon toga od 18 sati igraju Radnik i Olimpik, dok se program završava utakmicom Željezničara i Krupe (20 sati).

Sigurno je da će danas u centru pažnje biti duel na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Krupu. Plavi su u prošlom kolu osvojili tri boda na Pecari i jasno je da žele nastaviti svoju seriju protiv Krupe koja baš ne blista na početku sezone.

Željezničar je trenutno drugoplasirani sa 15 bodova i ima dva boda, ali i meč manje u odnosu na lidera Sarajevo. S druge strane Krupa je pretposljednja sa četiri osvojena boda i jasno je da su večeras autsajderi na Grbavici.

“Svjesni su igrači da imamo tešku utakmicu i da nam može pomoći ova utakmica, jer onda ulazimo u seriju jakih utakmica. Lakše je igrati sa Sarajevo nego sa Krupom, jer ovdje moraš pobijediti. Poslije nas čeka zaostala utakmica sa Zrinjskim, pa i Tuzla City. Lako je tu motivirati igrače, a ove utakmice moraš malo više fokus prebaciti na pristup i pokušavanju da dadneš sve od sebe”, rekao je Amar Osim pred današnji meč.

I prema kladionicama Željezničar je danas apsolutni favorit i sve osim pobjede Plavih bi bilo iznenađenje. 

Kako smo već spomenuli današnji program otvaraju Mladost i Velež oba tima su poražena u prošlom kolu i sigurno je da se žele iskupiti danas svojim navijačima.

Velež je trenutno osmi sa devet bodova, dok Mladost ima dva boda manje i jedno mjesto je ispod Rođenih. Prema kladionicama Velež je favorit danas, ali je Mladost ranije pokazala da itekako zna iznenaditi favorite.

Pored ove dvije utakmice danas ćemo gledati i okršaj u Bijeljini gdje će Radnik ugostiti Olimpik. Ove dvije ekipe ne blistaju ove sezone i ovo će biti derbi u donjem dijelu tabele.

Radnik je deseti sa četiri boda, dok je Olimpik posljednji s tri. No, Vukovi u dobroj atmosferi stižu u Bijeljinu nakon pobjede prošlog vikenda protiv Veleža iako su u srijedu u zaostalom meču poraženi od Sarajeva.

S druge strane, Radnik želi da prekine veoma lošu seriju jer već četiri utakmice ne znaju za pobjedu. Ekipa iz Bijeljine je u četiri prethodna nastupa uspjela da osvoji samo jedan bod. I kvote za ovaj meč su jako zanimljive, a očekivano Radnik ima ulogu favorita.

sportsport