ODLIČAN DERBI NA KOŠEVU: Šest golova, penal, dva crvena kartona i trijumf Sarajeva

Sjajan derbi meč šestog kola BHT PLBiH na stadionu “Asim Ferhatović Hase” odigrali su Sarajevo i Zrinjski, a domaća ekipa je slavila sa 4:2.

Sarajevo je otvorilo odlično meč. Prilike su imali Velkoski u četvrtoj i Ahmetović u 18. minuti, ali bez promjene rezultata. U 24. minuti erupcija oduševljenja na Koševu, Ahmetović je pogodio za 1:0.

Igrala se 29. minuta kada je dosuđen penal za Sarajevo. Jakovljević je dobio crveni karton, a Velkoski je izveo penal, koji mu je odbranio Soldo, međutim na odbijenu loptu Velkoski pogađa za 2:0.

Iako sa igračem manje, Zrinjski uspjeva doći do gola u 45. minuti preko Bekrića.

U nastavku sjajan fudbal. U 49. minuti Ahmetović pogađa za 2:1, da bi isti igrač kompletirao hat-trick u 62. minuti i doveo Sarajevo u Vodstvo od 4:1. Dvije minute kasnije, Bilbija smanjuje prednost Sarajeva na 4:2. U 71. minuti udarac Velkoskog zaustavlja mladi golman Šutalo koji je zamijenio povrijeđenog Soldu.

Sjajna akcija Sarajeva u 76. minuti, ali odbrana Zrinjskog blokira udarac Halilovića. U 77. minuti nakon naguravanja na terenu, isključen je Krste Velkoski koji je dobio drugi žuti karton, pa su oba tima u finiš utakmice ušla sa igračem manje.

U finišu nije bilo puno uzbuđenja i Sarajevo je upisalo vrijedna tri boda u derbju kola.

SARAJEVO – ZRINJSKI 4:2 (Ahmetović 24’, 49, 62’, Velkoski 29'/Bekrić 45’, Bilbija 64’)

Stadion: “Asim Ferhatović Hase”; Gledatelja: 5.000; Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka); Žuti kartoni: Čirjak, Jakovljević, Todorović, Galić (Zrinjski), Mujakić, Stanojević, Mustafić, Velkoski (Sarajevo); Crveni karton: Jakovljević (Zrinjski), Velkoski (Sarajevo)

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević (Mustafić 57’), Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Dupovac, Tatar (Bekić 87’).

ZRINJSKI: Soldo (Šutalo 69’), Galić, Barišić (Laštro 64’), Čirjak, Stanić (Bekrić 33’), Jović, Todorović, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Bilbija.