Naslovna / Mladost DK / Počinje Premijer liga BiH: Trener Mladosti garantuje dobru utakmicu protiv Veleža

Počinje Premijer liga BiH: Trener Mladosti garantuje dobru utakmicu protiv Veleža

FK Mladost DK novu sezonu u BH Telecom Premijer ligi BiH počinje gostovanjem u Mostaru kod povratnika u elitu, ekipe Veleža.

Tim koji s klupe predvodi Elvedin Beganović u ljetnom prelaznom roku ostao je gotovo bez pola ekipe. Anđušić, Bojo, Guzina, Arežina, Welbeck, Asani, napustili su Mladost, a klub je angažovao uglavnom mlade igrače, koji će se pokušati afirmisati u ovom klubu.

Elvedin Beganović vodio je klub u finišu prošle sezone nakon odlaska s klupe Adnana Zildžovića. Ovom treneru iz Zenice ukazano je povjerenje da vodi ekipu i ove sezone, gdje će biti prema njegovim riječima akcenat biti da klub ostane u Premijer ligi, te da afirmiše još nekoliko mladih igrača.

“Mi u novu sezonu ulazimo možda i s najmlađom ekipom u ligi, osim Horića, Isakovića, Hasića i Velića ostali su igrači većinom ispod 23. godine. Naravno da su igrači željni dokazivanja, tako se nadamo da će oni svoj talenat pokazati u narednoj sezoni. Naše ambicije su uvijek iste. Želimo da afirmiramo mlade igrače i ostanemo u Premijer ligi . Ako startujemo dobro, bit će mnogo lakše jer neće biti pritiska, što je mnogo bitno, posebno kad je riječ o mlađim igračima. Mislim da postojeći kadar, uz angažiranje još jednog napadača, može zadovoljiti naše ambicije” kazao je Beganović.

Od utakmice s Veležom očekuje sve najbolje.

“U Mostaru je euforija, vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Njihova euforija zbog povratka u ligu, te naša mladost i želja za dokazivanjem garantuju da možemo očekivati dobru utakmicu. Mi imamo nekih problema oko sastavljanja ekipe, ali ko god dobije šansu vjerujem da će je iskoristiti. Bilo bi lijepo sezonu otvoriti dobrim rezultatom, a to je naravno sve osim poraza u Mostaru”, kazao je Beganović, a prenosi SportSport.ba.

Mogući sastav Mladosti: Velić, Nikolić, Isaković, Horić, Bajić, Hasić, Dragutinović, Hiroš, Fanimo, Hrustanović i Atajić.