Saobraćajna nesreća bivšeg kapitena reprezentacije BiH: Spahića helikopterom prevoze u bolnicu

Emir Spahić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Trebinja

Bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, povređen je u saobraćajnoj nesreći kod Gacka, i ubrzo je prebačen u bolnicu u Trebinju, prenose Vijesti.ba.

Spahić se trenutno nalazi u bolnici u Trebinju, a uskoro bi helikopterom trebalo da bude prebačen u Klinički centar u Sarajevu. Još nije poznato da li je životno ugrožen, ni kakav je stepen njegovih povreda, a kako prenosi Klix.ba, on je u svesnom stanju.

Automobil, u kojem je Spahić bio na mestu suvozača, sleteo je s puta. On je tom prilikom, kako je najpre utvrđeno, zadobio lakše povrede, kao i osoba koja je bila na mestu vozača.

Međutim, on se kasnije požalio na bolove u nozi, te se sumnja da mu je noga slomljena, ili je došlo do naprsline kosti, zbog čega će helikopterom biti prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U Okružnom tužilaštvu Trebinje rečeno je da je tužilac obavešten o saobraćajnoj nesreći, ali budući da je bio samo jedan učesnik, te da se radilo o lakšim povredama, tužilac nije izlazio na uviđaj.

Bivši reprezentativac BiH igračku karijeru završio je pre dve godine u redovima HSV-a, a za reprezentaciju BiH odigrao je 94 utakmice i postigao sedam golova.

Kapiten “Zmajeva” bio je od 2004. do 2014. godine. Poslednju utakmicu za Bosnu odigrao je protiv Grčke 13. novembra 2016. godine.

Zanimljivo, Spahić je često bio izuzetno temperamentan, ulazio je u fizičke obračune, pa je tako svojevremeno imao i sukob sa sadašnjim kapitenom Zvezde Markom Marinom, sa kojim je ušao u obračun tokom utakmice Bosna – Nemačka, za koji je svojevremeno igrao Marin.

Takođe, imao je i sukob sa redarima na meču Leverkuzena i Bajerna u Kupu Nemačke, kada je sprečen da sprovede nekolicinu prijatelja do lože na stadionu, nakon čega je i dobio otkaz u svom klubu.

(Telegraf.rs)