STATISTIKA LIGA MZ: U 31 odigrana susreta postignuto 95 pogodaka, najbolji strijelac Bečak Sejdin, a najefikasnija ekipa MZ Zgošća

Kao što smo ranije i najavili, poslije pozitivnih iskustava koja su zabilježena u prošlogodišnjem malonogometnom takmičenju „Liga mjesnih zajednica 2017“,  odlučili smo se i ove godine organizirati isto takmičenje. Od 36 mjesnih zajednica, ove godine za takmičenje se prijavilo 32 ekipe iz 30 mjesnih zajednica. Kakanj 1 i Varda imale su pravo prijaviti po dvije ekipe zato što na području ovih mjesnih zajednica živi preko dvije hiljade stanovnika.

Ovogodišnje takmičenje „Liga mjesnih zajednica 2018“ se održava u dvije vremenske faze. Prva, proljetna faza je počela 7.4.2018. godine i završila se 13.5.2018.godine, a druga je planirana u septembru/oktobru tekuće godine.

Tokom sedam takmičarskih dana proljetnog dijela takmičenja Liga MZ u malom nogometu „Kakanj 2018“ odigrano je ukupno 31 utakmica. Jedina utakmica koja nije odigrana je ona između ekipa Termoelektrane i Varda I, a razlog je nedolaska ekipe iz Termoelektrane, što će se pratiti za narednu sezonu takmičenja.

U odigranim utakmicama je postignuto ukupno 95 pogodaka. Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela lige je Bečak Sajdin – MZ Podgora sa 5 postignutih pogodaka (2 ut.) Najefikasnija ekipa je MZ Zgošća sa 8 postignutih pogodaka (2 ut.)

 

Generalni pokrovitelj i sponzor Lige je Općina Kakanj.