Sutra počinje prodaja ulaznica za utakmicu BiH – Austrija

U okviru takmičenja UEFA „Lige Nacija“, nacionalni tim Bosne i Hercegovine će se 11. septembra 2018. godine sastati sa reprezentacijom Austrije.

Za ovu utakmicu koja se igra na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, Savez je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica.

Uzimajući u obzir ograničeni kapacitet zeničkog stadiona, kao i neophodne sigurnosne mjere, za ovu utakmicu u prodaji će biti 10.000 ulaznica, od čega 5.000 za tribinu „zapad“, 1.250 „istok“, 1.750 „sjever“ i 2.000 „jug“.

Utvrđene su cijene ulaznica za ovu utakmicu, a one su kako slijedi: „Zapad“ 40 KM, „Istok“ 30 KM, „Sjever“ i „Jug“ 20 KM, a prodaja će se, u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, vršiti na sljedeći način:

Prodaja 5.550 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“.
Prema utvrđenim pravilima, a kako bi omogućili većem broju navijača da posmatraju ovaj meč, te istovremeno spriječili manipulaciju ulaznicama, ustanovljeni su sljedeći principi koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše 2 (dvije) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta);
Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena;
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica;
Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, prema spisku koji će blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja;
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.
Prodaja ulaznica počinje u utorak, 28. 08. 2018. godine u 09:00 sati.

2. Neposredna prodaja rezervisanih 4.450 ulaznica za potrebe sljedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica:

Igrači „A“ reprezentacije
Stručni štab „A“ reprezentacije
Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
Klubovi BH Telekom Premijer lige BiH
Članovi organa i tijela NS/FS BiH
Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
Sponzori i partneri NS/FS BiH
Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
Administracija NS/FS BiH
Fudbalski savez Austrije
NS/FS BiH je ovaj način nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica svim navijačima, prodajom putem partnerske agecije „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, a sve u skladu sa realnim mogućnostima koje su svakako daleko manje u odnosu na iskazani interes naših vjernihnavijača.

Uzimajući u obzir sve prednje navedeno, uvjereni smo da će navijači iskazati potrebno razumijavanje i toleranciju, te da će kao i uvijek pružiti maksimalnu podršku našoj najboljoj selekciji.

Posebna napomena:

Molimo naše vjerne navijače i prijatelje da se prilikom ulaska na stadion, striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su jasno naznačena na ulaznici, te je neophodno da se to poštuje.

NS/FS BiH je shodno važećim standardima FIFA/UEFA instalirao nove elektronske brojačesa elektronskim čitačima ulaznica na ulazima stadiona, te bi nepoštovanje navednih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu.