Naslovna / Svijet / Erdogan: Ako se i dalje bude šutjelo na tiraniju Izraela, svijet će biti gurnut u haos

Erdogan: Ako se i dalje bude šutjelo na tiraniju Izraela, svijet će biti gurnut u haos

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će Turska svim mogućim sredstvima i dalje biti uz Palestince, javlja Anadolu Agency (AA).

“I dalje ćemo biti uz našu palestinsku braću, ne samo našim srcima, nego svim sredstvima kojima raspolažemo. Nikada nećemo dozvoliti da Izrael uzurpira Jerusalem”, rekao je Erdogan u obraćanju na iftaru u Ankari s porodicama stradalih turskih vojnika (šehida).

Oštro je kritikovao i Ujedinjene narode (UN) što nisu poduzeli ništa nakon izraelske brutalnosti nad Palestincima u Gazi.

“UN je potrošen, iscrpljen, urušen. Evo trenutno ne možemo doći do generalnog sekretara UN-a iako sam s njim u dobrim odnosima”, kazao je turski predsjednik.

Upozorio je da će svijet biti gurnut u pravi haos ako se i dalje bude šutjelo pred postupcima Izraela nad Palestincima.

“Ukoliko se i dalje bude šutjelo na tiraniju koju čini Izrael, svijet će biti gurnut u haos u kojem će vladati razbojništvo”, zaključio je Erdogan.

Izraelske snage su usmrtile 62, a ranili najmanje 3.000 Palestinaca koji su učestvovali na masovnim demonstracijama organizovanim u znak protesta na izmještanje ambasade SAD-a iz Tel Aviva u Jerusalem i znak sjećanja na Nakbu (Veliku katastrofu).

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kurz: Austrija zatvara sedam džamija i protjeruje nekoliko imama

Kurz je žestoki kritičar “političkog islama” i naredio je zakon o “zaštiti djece” koji zabranjuje …