Naslovna / Svijet / Istanbul: Pojačane mjere sigurnosti povodom 1. maja

Istanbul: Pojačane mjere sigurnosti povodom 1. maja

Osim na Taksimu, pojačane mjere sigurnosti poduzete su i na drugim prometnim tačkama širom grada, a na pojedinim mjestima su postavljene i metalne barijere

Na istanbulskom trgu Taksim od jutros su poduzete pojačane mjere sigurnosti povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada. Na ovom trgu danas nisu dozvoljeni protestna šetnja niti okupljanja povodom 1. maja, javlja Anadolija.

Pojačane mjere sigurnosti poduzete su i na drugim prometnim tačkama širom Istanbula, a na pojedinim mjestima su postavljene i metalne barijere.

image
/ANADOLIJA

Ulaz na trg Taksim dozvoljen je samo na pojedinim dijelovima i to nakon prolaska kroz policijsku kontrolu, a slična situacija je i s ulicom Istiklal gdje su postavljene metalne barijere.

Paraleleno s tim, jutros je privedena grupa članova Partije narodnog spasa (HKP) koja je željela doći na Taksim. Grupa se okupila na Trgu Bešiktaš i uzvikivala slogan ”Na Taksimu ne može biti spriječen 1. maj”.

image
/ANADOLIJA

Pripadnici specijalnih policijskih snaga upozorili su da protesti nisu dozvoljeni i pozvali grupu da se raziđe. Nakon toga, privedeni su pojedini demonstranti koji su se oglušili o naredbu policije.

image
/ANADOLIJA
image
/ANADOLIJA
image
/ANADOLIJA
Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kurz: Austrija zatvara sedam džamija i protjeruje nekoliko imama

Kurz je žestoki kritičar “političkog islama” i naredio je zakon o “zaštiti djece” koji zabranjuje …