Naslovna / Svijet / Protesti protiv Putina, privedene desetine osoba

Protesti protiv Putina, privedene desetine osoba

Rusija: Protesti protiv Putina, privedene desetine osoba

Desetine osoba je privedeno tokom protesta organizovanih širom Rusije protiv predsjednika te zemlje Vladimira Putina i njegove vlade, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade osoba izašlo je na ulice velikog broja ruskih gradova izražavajući nezadovoljstvo zbog inauguracije Putina, koji je četvrti put odnio pobjedu na predsjedničkim izborima u martu.

Ceremonija inauguracije Vladimira Putina bit će održana 7. maja u Moskvi. Građani su izašli na ulice na poziv lidera opozicije i osnivača Fonda za borbu protiv korupcije Alekseyja Navalniyja. Uzvikivali su slogane protiv Putina i vlade.

Nakon prisustva i govora na protestima policija je privela Navalniyja. Došlo je i do naguravanja pristalica Putina i demonstranata.

Policije je intervenisala i privela veliki broj osoba.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kurz: Austrija zatvara sedam džamija i protjeruje nekoliko imama

Kurz je žestoki kritičar “političkog islama” i naredio je zakon o “zaštiti djece” koji zabranjuje …