Naslovna / Svijet / SVIJET: Čuju se eksplozije – Turska pokrenula vojnu akciju u Siriji

SVIJET: Čuju se eksplozije – Turska pokrenula vojnu akciju u Siriji

Turski avioni preletjeli su danas pogranično područje sa Sirijom, nakon čega su se mogle čuti eksplozije u Afrinu. U zračnom napadu uništena je osmatračnica terorističke organizacije PYD/PKK u Afrinu.

Nakon što je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas potvrdio kako je operacija u Afrinu počela na terenu, turski vojni avioni preletjeli su pogranično područje sa Sirijom.

Zvuk vojnih aviona najprije se začuo na području između Reyhanlija i Kirikhana, nedaleko od turskog grada Hataya, na granici sa Sirijom.

Također, jedinice Oslobodilačke vojske Sirije (FSA) počele su ulaziti u dijelove Afrina pod okupacijom terorističke organizacije PYD/PKK.

Pripadnici FSA-a krenuli su oklopniom vozilima, duž granice sa Turskom, na potezu između Hataya i Kilisa, prema dijelovima Afrina koji su pod okupacijom terorističke organizacije PYD/PKK.

– Ofanziva koju je pokrenula Turska nije usmjerena protiv Sirije, sirijskog naroda, sirijskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i političkog jedinstva, Turkmena, Kurda i Arapa koji žive na tom području, nego protiv terorističkih organizacija ISIL, PKK, PYD i YPG – rekao je zamjenik turskog premijera Bekir Bozdag.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Prvo uzajamno bombardovanje Izraela i Irana: Je li rat počeo?

Dok zapadni mediji ističu da postoji mala vjerovatnoća da će dvije zemlje proširiti sukob van …