PSG ponudio novi ugovor Mbappeu: Za sedam dana će zaraditi dovoljno da može živjeti do kraja života

Mladi fudbaler PSG-a Kylian Mbappe u budućnosti će sigurno biti višestruki konkurent za osvajanje Zlatne lopte, ali još zanimljivije od toga bit će vidjeti u kojem klubu ili klubovima će sve igrati.

Trenutno je vezan ugovorom s PSG-om i tako je sve do 2022. godine, ali Real Madrid nikada nije odustao od namjere da ga dovede i sigurno će to pokušati da uradi i narednog ljeta.

Neki smatraju da će Real morati ponuditi čak 300 miliona eura ukoliko želi dovesti ovog pretalentovanog fudbalera, ali iz ove perspektive gledano ni to ne bi bilo previše za Mbappea.

Ipak, PSG ne želi ništa da prepusti slučaju i kako piše Le Parisien ponudio je svojoj zvijezdi novi ugovor koji ne bi mogao niko odbiti.

Isti bi Mbappea učinio jednako bogatim kao što je njegov saigrač Neymar koji trenutno zarađuje 700,000 eura sedmično, odnosno 36,8 miliona eura na godišnjem nivou. Novac koji on zaradi na sedmičnom nivou bio bi dovoljan prosječnom čovjeku da živi raskošnim životom do smrti. Ipak, on je neko ko je na drugom niovu kada je u pitanju trošenje i troškovi, pa će sigurno imati u šta da uloži i novac koji zarađuje na godišnjem nivou. 

Za sada nešto više informacija o ovom ugovoru, odnosno vrijeme trajanja istog, nije poznato, ali će vjerovatno biti u narednim danima.

Mbappe je vanserijski igrač koji je prošle sezone odigrao 43 utakmice i postigao 39 golova uz 17 asistencija. Podsjetimo, u tu sezonu je ušao kao 19-godišnjak, a sredinom iste napunio je 20 godina. Ove sezone je već postigao devet golova na 10 utakmica. Učinku je dodao i četiri asistencije.

sportsport.ba