Marinović: Igrači su spremni dati maksimum

vinko Marinović

Zrinjski će odigrati utakmicu protiv Legije, varšavski klub koji je favorit s obzirom da dolaze u najjačem sastavu.

“Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika. Sam podatak da u svojoj ekipi imaju pet igrača koji su nastupali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Legia jeste favorit, ali moji igrači su maksimalno motivisani i spremni dati maksimum za povoljan rezultat”, kazao je trener Vinko Marinović i potom nastavio:

“Sigurno je da smo pratili Legiju. Došao im je novi trener koji je u pripremama dosta rotirao ekipu. Dobili smo izvještaj sa njihove zadnje utakmice, kao i informacije da će u Mostaru u kadru biti i neki od igrača koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj”, istakao je trener Zrinjskog.  Iako je Zrinjski autsajder, Marinović je poželio pobjedu.

“Zadovoljio bih se, kao i u svakoj utakmici, pobjedom bez primljenog pogotka. Sutra ćemo se iz prve ruke uvjeriti u njihovu snagu.”

Kapiten kluba Pero Stojkić je iznio svoja očekivanje uoči utakmice:

“Iako je Legia favorit protiv nas, mi imamo određene kvalitete sa kojima se možemo suprotstaviti i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat. Bit će nam mnogo lakše igrati po ovoj vrućini, ali kako nama, tako i njima. Kao što su nas nosili i prijašnjih sezona tako i ovu utakmicu pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas bodre, a mi ćemo dati maksimum sigurno.”

Utakmica između Zrinjskog i Legije igra se u utorak s počketom u 18:30 sati.