Nezavisni blok BiH iz Sarajeva počeo svoju političku kampanju

Nezavisni blok BiH u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, počeo svoju izbornu kampanju promocijom kandidata i programa za opće izbore 07. oktobra 2018.godine. Velikom broju prisutnih obratio se, između ostalih, predsjednik Nezavisnog bloka BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Senad Šepić koji je istakao da se NB bori za bolju, pošteniju i zdraviju BiH.

„ Potrebno je razbiti korumpirani sistem, institucije vratiti narodu, da državom upravljaju sposobni, a ne pojedinci i porodice. Povećanjem proizvodnje, ulagat će se u obrazovanje, zdravstvo, sport. Penzionerima će se povećati penzije, a riješit će se i status demobilisanih boraca. Mladi trebaju ostati u BiH, a da im je budućnost osigurana.“- istakao je Šepić.

Gradonačelnik Zenice i nosilac liste Nezavisnog bloka za Parlament BiH Fuad Kasumović naglasio je da nam ne trebaju zelene, crvene i roza jakne, te ustvrdio da pojedine stranke nikada do sada nisu počinjale svoju kampanju u Zenici.

„ Misle li to prepasti mene i Zeničane?“- zapitao se Kasumović i dodao da ove stranke četiri godine nisu ništa radile i da se građani ne mogu prevariti.

Kandidat NB za predsjednika, odnosno potpredsjednika Republike Srpske Sadik Ahmetović poručio je da su stanovnici BiH građani Evrope, a ne ljudi obučeni u zelene i crvene jakne.

„ Mi nećemo biti Bakirovi čobani, niti Dodikovi robovi! „ – poručio je Ahmetović.

Razija Mujanović, bivša košarkašica i članica „ Kuće slavnih“ navela je da kod nas nema sporta i da je sve uništeno, ali da će NB oživjeti sport da bi BiH imala više svojih članova u „ Kući slavnih“.

Salih Mehić, u ime bloka mladih NB, istakao je da su mnoge stranke gurnule mlade u druge redove kandidatskih lista , a da je u NB mnogo mladih koji su nosioci lista.

Profesor doktor Kemal Dizdarević, nosilac liste NB za Skupštinu kantona Sarajevo, istakao je da je potrebno graditi poštenu državu, raditi na tome da mladi ostanu ovdje i da BiH treba vratiti u civilizacijski tok.

Prije početka promocije kandidata i programa, u Vilsonovom šetalištu snimljen je promotivni video s kandidatima i brojnim članovima NB.

Press služba OO NB Kakanj