Smještaj

kakanjinfo.com

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”660”]

Motel Tiron

Motel “Tiron” se nalazi u Kaknju na putnoj komunikaciji Sarajevo – Zenica. Motel posjeduje restoran za sve vrste svečanosti.

Luksuzni apartmani opremljeni su TV-om, klima uređajem i telefonom.

Sobe su kao i apartmani opremljene sa klima uređajem, telefonom i TV-om, a svaka soba posjeduje svoje kupatilo.

Susretljivo osoblje motela “Tiron” će vam omogučiti da provedete ugodno vrijeme uz vrhunsku uslugu.
[/box][box type=”shadow” align=”” class=”” width=”660”]

Kameni dvorac

Pansion “Kameni dvorac” nalazi se na putnoj komunikaciji M-17, Sarajevo – Zenica. U sastavu pansiona je restoran, a u neposrednoj blizini su tereni za tenis, stoni tenis i fitnes.

Pansion raspolaže sa 20 kreveta u sobama sa toaletom, centralnim grijanjem, klima uređajima, telefonom, tv-om i balkonom sa pogledom na teniske terene. Nudimo visoki komfor smještaja. Vrtna bašta i restoran.

[/box][box type=”shadow” align=”” class=”” width=”660”]

Pansion Ponijeri

Ponijeri su vikend naselje a i izletište za mnoge Kakanjce kako u zimskom tako i u ljetnom periodu. Ponijeri po svojoj ljepoti zaslužuju pažnju šireg prostora. Naziv Ponijeri potječe od riječi «ponori» ili «poniranje».

I zaista u Ponijerima se na nekoliko mjesta mogu susresti ponori. U Ponijerima su vršena ispitivanja negdje iza drugog svijetskog rata bojenjem vode tamošnjih potoka. Voda koja ponire u središtu Ponijera, dokazano je, da se ta voda pojavljuje negdje na dnu Ponijera u obliku vrela. Boriva riječica pritoka Trstionice je u stvari jedan krak te vode koja dotiče sa Ponijera.

Četiri su puta od Kaknja kojima možemo doći na Ponijere. Jedan je preko Kraljeve Sutjeske, drugi preko kotline rijeke Ribnice, treći uz Malu rijeku preko Jehica a četvrti najkraći negdje oko 20 km od Kaknja uz rijeku Zgošću preko Tršća i Paočina.   [/box]