17.marta Kakanj domaćin Prvenstva Judo saveza F BiH

U subotu 17.3.2018.godine u Sportskoj dvorani u Kaknju sa početkom u 10:00 sati bit će održano Prvenstvo Judo saveza F BiH za juniore-juniorke, kadete-kadetkinje, starije i mlađe dječake i djevojčice i poletace i poletarke za 2018.godinu.

Na ovom takmičenju očekuje se učešće i onih takmičara koji tek traže svoje mjesto u ovom olimpijskom sportu, ali i onih koji iza sebe imaju zapažene rezultate kako na državnom, tako i na balkanskim i na evropskim prvenstvima.

Judo klub Kakanj poziva sve one koji cijene i vole ovaj sport da dođu na takmičenje, da podrže takmičare našeg kluba, i da vide umijeće najboljih takmičara u F BiH.

Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre nedavno su bili Fuad Čatić i Zikret Hasanica, predsjednik i trener Judo kluba “Kakanj”. Tema razgovora su bile pripreme za još jedan važan sportski događaj koji će biti upriličen u Kaknju.

Načelnik Nermin Mandra je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje postiže Judo klub “Kakanj”, a pozdravio je i predani rad Kluba kako bi se opravdalo povjerenje Judo saveza F BiH koji je Kaknju povjerio organizaciju ovogodišnjeg prvenstva.

Organizaciju prvenstva će pomoći i Općina Kakanj.