19-godišnji B.E. iz Kaknja u Visokom ženi iz ruke ukrao novčanik

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona tokom jučerašnjeg dana javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 14.06.2020. godine, u 15,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratila S.K., iz Visokog, i tom prilikom prijavila da je ulici Kraljevac, nepoznato lice od iste istrgnulo novčanik iz ruke, u kojem se nalazio određen iznos novca. U 16,40 sati, u ulici Branilaca, policijski službenici su pronašli lice B.E., rođeno 2001. godine, iz Kaknja, koje su lišili slobode zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 14.06.2020. godine, u 20,40, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice M.A., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo krađu bicikla izvršenu od strane nepoznatog lica u Naselju Luke. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.