1980. godina: Zapis o uspjehu kakanjskih skijaša

ponijeri

Hroničari su zabilježili da su Kakanjci ostvarivali zapažene rezultate na takmičenjima u zimskim sportovima.

„Vlašić je od 24. do 26. februara 1980. godine bio domaćin Prvog republičkog finala u zimskim sportovima, a u okviru Malih olimpijskih igara učenika osnovnih i srednjih škola. Oko 300 najboljih iz četrdeset opština SR BiH, oko 12 000 osnovaca i srednjoškolaca, koji su prethodno učestvovali na razrednim i opštinskim takmičenjima, odmjerili su svoje umijeće u sankanju, slalomu, veleslalomu, trčanju u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Takmičari naše opštine učestvovali su sa 257 učesnika prethodno na Opštinskom finalu na Vlašiću, a pobjednici su nastupali na ovom odlično organizovanom republičkom takmičenju.

Na ovom takmičenju nisu bili primarni rezultati, već učešće što većeg broja učenika u svim stepenima takmičenja. Predstavnici Kaknja osvojili su, u ukupnom plasmanu, treće mjesto, a iza ekipa Pala i Travnika, gdje je dugogodišnja tradicija i kvalitet zimskih sportova, pa je ovaj uspjeh zaista vrijedan. Zbog toga je Koordinacioni odbor Malih olimpijskih igara dodijelio kao nagradu kakanjskoj ekipi deset pari skija u vrijednosti od 3 miliona starih dinara, a koje će služiti za dalju obuku u smučanju“, zapisano je u Kakanjskim novinama, broj 25 od 12. marta 1980. godine.