ADIN FRLJAK (prvo) i HANA ŠOLBIĆ (peto) mjesto IZ Kaknja – Na XXIII Kantonalnom takmičenju iz Fizike u JU OŠ „Miroslav Krleža“ u Zenici

U svrhu informisanja javnosti i širenja lijepih vijesti za našu općinu, podsjćamo da se u Zenici proteklih dana održalo Kantonalno takmičenje iz fizike za osnovne škole, te da su dvoje učenika naše općine ostvarila zavidne rezultate.

ADIN FRLJAK je osvojio PRVO mjesto na kantonu te samim tim će predstavljati naš Ze-Do kanton na federalnom takmičenju a tu je  i HANA ŠOLBIĆ s ovojenim petom mjestu.

Održano XXIII Kantonalno takmičenje iz Fizike u JU OŠ „Miroslav Krleža“ u Zenici – U takmičenju je uzelo učešće 57 takmičara, učenika VIII i IX razreda. Na takmičenju se predstavilo 28 škola iz cijelog kantona. Pored takmičarskog dijela učenici i gosti imali su priliku pogledati kratak kulturno-zabavni program.

Takmičenje je otvorila pomoćnica ministra, gđa Bernadeta Galijašević, koja je u svom obraćanju pozdravila goste i poželjela mnogo sreće svim takmičarima.

Zahvaljujući sponzorima takmičenja učenici su po završetku takmičarskog dijela posjetili kino „Ekran“ i pogledali film „Petar Zecimir“.
Za uspješnu realizaciju XXIII Kantonalnog takmičenja iz Fizike u JU OŠ „Miroslav Krleža“ pored kina „Ekran“ zaslužni su i:
EKOR-KOMERC Zenica, ALMY TRAVEL, štamparija Format te restoran Tapas Zenica.

Rezultati XXIII Kantonalnog takmičenja iz Fizike

Na Federalno takmičenje plasirali su se sljedeći učenici:

VIII RAZRED

1. Frljak Adin – OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kakanj
2. Mujkanović Adna – OŠ „1.mart“ Jelah
3. Babahmetović Tarik – OŠ „Vladimir Nazor“ Zenica
4. Hadžić Emina – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Zenica
5. 5. Hadžibegović Lamija – OŠ „Meša Selimović“ Zenica

IX RAZRED

1. Dautbegović Sara – KŠC „Sveti Pavao“ Zenica
2. Purišević Naida – OŠ „ Savfet-beg Bašagić“ Visoko
3. Stanković Boris – OŠ „ Savfet-beg Bašagić“ Visoko
4. Keserović Faris – „Druga osnovna škola“ Zavidovići
5. Šolbić Hana – OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj