Adnan Hodžić – (školski predstavnik u takmičenjima i gitarist) učenik generacije STŠ Kemal Kapetanović Kakanj

Kakanjac Adnan Hodžić je maturant STŠ “Kemal Kapetanović Kakanj” učenik generacije u školskoj 2018/19.

Od ovog skromnog momka saznajemo da je bio odličan učenik i da je kao takav kontinuirano imao sve zaključne petice od prvog do četvrtog razreda tokom školovanja kao i primjereno vladanje. Od vanrednih redovnih aktivnosti kroz sredje obrazovanje učestvovao je na takmičenjima iz fizike, matematike i informatike a u četvrtom (završnom razredu) osvojio je  prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike ali nije izostalo učešće na federalnom takmičenju iz istog predmeta.

Pored redovnih školskih aktivnosti izvojit ćemo učešće i u različitim vannastavnim aktivnostima.

Tako je bio član benda koji je na festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva osvojio nagradu za najbolju muziku festivala a poznat među rajom kao “gitarista”. Spomenut ćemo da je radio na različitim projektima, a kao muzičar učestvovao u realizaciji dvije predstave ( Gospođa ministarka i Ožalošćena porodica ) STŠ Kemal Kapetanović 2018.godine u saradnji sa JU KSC Kakanj.

Prisjeća se rado da je 2017 godine u predstavi DNK koja je u produkciji JU KSC Kakanj učestvovao na internacionalnom festivalu edukativnog teatra gdje je osvojena opet nagrada za muziku. Izdvojit ćemo da je u sklopu historijske sekcije pravio dokumentarne filmove.

Da zaključimo da je veoma svestran ali muzika je imperativ. Želimo mu sreću u daljem radu i školovanju.