Aliefendić: Općina Kakanj će finansirati u 100% mjesečne karte, nadležni smo za finansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola a ne za određivanje i raspored autobuskih linija

Aktuelna tema je prijevoz učenika sa područja Općine Kakanj a mnogi sugrađani su upravo putem komentara i našeg facebook profila tražili informaciju vezano za autobuske linije koje vrše prijevoz učenika. Poslali smo upit nadležnoj službi Općine Kakanj, Služba za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike na čijem je čelu Edin Aliefendić koji nam je rekao:

“Općina Kakanj od 24.08.2023. godine je počela zaprimati zahtjeve za ostvarivanje prava na finansiranje troškova prevoza za učenike srednjih škola sa područja općine Kakanj. Općina Kakanj će finansirati u 100% iznosu mjesečne karte koje učenici kupe za relacije na kojima se odvija redovni autobuski linijski saobraćaj.

Dakle ova Služba je nadležna za finansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola a ne za određivanje i raspored autobuskih linija. Sve informacije o redovnim linijama, odnosno o registru redovnih linija se mogu dobiti u Službi za privredu ili kod autobuskog prevoznika koji ima registrovane redovne linije”, objasnio je.